Buraya Reklam Verebilirsiniz

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Soflarımızın vazgeçilmez ön öğünü çorbadır çorbalar arasından en çok beğenilen ise tavuk suyu çorbasıdır.Akşam olduğunda eve geldiğimizde ilk olarak önden çorba içeriz daha sonra yemeklere geçeriz.Sıcak bol vitaminli ve limonlu tavuk suyu çorbası ile beslenmenize büyük katkı sağlar.Yazımızın devamında sizlere terbiyeli tavuk suyu çorbası nasıl yapılır, malzeme listesini veriyoruz afiyet olsun..





MALZEMELER:
2 yemek kaşığı un
6 bardak tavuk suyu
1 adet tavuk göğsü
Tuz, karabiber
sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yumurta
1 adet limon
kekik, pul biber
1 su bardağı yoğurt
YAPILIŞI:
İlk önce tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ile küçük bir tencerede haşlayın.
Çorba tencerenizde yağ ile birlikte unu kavurun. kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan çorbaya şehriyeyi ve  haşlanan tavuk göğsünü didikleyerek ekleyin. tuz ve karabiberini ekleyerek pişirmeye bırakın.Bu sırada bir kasenin içine yumurta yoğurt ve limon suyunu alarak çırparak terbiyeyi hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Karıştırarak 3-5 dakika daha pişirin.Ayrı bir tavada yağ, pul biber ve kekiği hafifçe kavurun ve çorbayı servis yapmadan önce üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.