Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kum Zambağı, Kurt Otu, Kurt Pençesi, Kuş Otu, Kuş Yemi Çiçeği Faydaları

Kum Zambağı, Kurt Otu, Kurt Pençesi, Kuş Otu, Kuş Yemi Çiçeği Faydaları

KUM ZAMBAĞI – PANCRATİUM MARİTUMUM

Kullanılan Kısımları: Soğanı

Kullanıldığı Yerler: Göğüs ağrısında, nefes darlığında, akciğer rahatsızlıklarında, tık nefeslilikte, yorgunlukta, istiskada (karında su toplanması) dalak ağrısında, böbrek ve mesane kumlarını dökmede, idrar zorluğunda, mafsal ağrıları, siyatik, ayak ağrıları, yarım ve tam baş ağrılarını giderir, kusturucudur.

Haricen Kullanılışı: Kumzambağı soğanı sıkılır, suyu balla karıştırılır. Saçlara sürülürse saç dökülmesini önler, sivilcelere sürülürse iyileştirir. Diş etlerine sürülürse etleri pekiştirir.

KURT OTU -TANAİSES

Dahilen Kullanılışı: Bağırsak kurtlarını dökmek için kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 1-2 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 4-5 bardak içilir.

Haricen Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, süzülür. Ilıyınca bu su ile lavman yapılır.

KURT PENÇESİ -POLYGONUM BİSTORTA

Diğer İsimleri : Yılan Kökü, Çıyancık, Çıyan Otu

Dahilen Kullanılışı: Basur kanamalarını, iç kanamaları durdurur, ishali keser, idrar artırıcı, antiseptik özellikleri vardır. Ciğer ve rahimde olan yaralara iyi gelir, kusmayı önler. Şurubu sinirleri güçlendirir.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 4-5 bardak içilir. Kökünün kabuğu toz haline getirilir, günde 5 gr, 20 gr şekerle yenilir.

Haricen Kullanılışı: Kaynatılan suyu ile gargara yapıldığında ağız yaralarını ve dişeti iltihaplarını iyi eder.

Cerahatli açık yaralar yıkandığında iyileştirir. Et bitirir.

KUSSO – BRAYERAANTHELMİTHİCA

Şerit düşürücü olarak kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suda toz haline getirilmiş 15-20 gr kusso eritilir ve 1 defada içilir. 30 dk sonra 30 gr hintyağı içilir. Şeritler 1 defada dökülmezse 1 defa daha tekrar edilmelidir. Netice alıncaya kadar su içilmemelidir.

KUŞ OTU -STELLARİA MEDİA

Diğer İsimleri: Serçe Dili

Kullanılan Kısımları : Yapraklı dalları, yaş ve kuru

Dahilen Kullanılışı: Kansızlıkta, güç verici, mide, basur kanamalarında, idrar artırıcı ve balgam söktürücü etkilere sahiptir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

Haricen Kullanılışı: Posası cilt hastalıklarında ezilme, bere ve yara iyi edici olarak yaralara konulur.

KUŞ YEMİ ÇİÇEĞİ – PHİLARİS CANARİENSİS

Dahilen Kullanılışı: Kanı inceltir, yemeğin tadını güzelleştirir ve çabuk hazmolmasını sağlar, karbonat vazifesi görür. 5 gr balla macun yapılıp yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.