Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kudret Helvası,Kudret Narı Faydaları

KUDRET HELVASI – FRAXİNUS ORNUS

Diğer İsimleri: Karabunda Elhacı

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Çiçekli diş budağın gövdesinin yaralanması neticesi elde edilen mayi hafif ve zararsız bir müshildir, bilhassa çocuklarda kullanılır. Günde 5-30 gr süt içerisinde eritilerek içirilir.

Büyükler için 60 gr, yeteri kadar su ile şerbet yapılıp içilirse ishal yapar.

Kudret helvasından bir miktarı bal ile karıştırılır, tatlı kaşığı ile yenilirse bağırsaklarda devamlı bir yumuşaklık sağlar ve dışarıya çıkmayı kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatıcı ve ishal verdirici bir formül 5 gr ezilmiş (toz değil) rezene 10 gr ufalanmış sinameki yaprağı, 80 gr kaynar suda 10 dk bekletilir, süzülür, bu suya, 10 gr kudret helvası ile 10 gr potasyum sodyum tartarak ilave edilip eritilir. Bir bezle sürülür, geriye kalan mayi su ile tamamlanır. 100 gr suya, bu mayiden 10 gr konularak içilir.

ACEM KUDRET HELVASI – ALHAGİ PSEUDALHAGİ

Acem kudret helvasını veren ağaç türlerinin yapraklan, idrar artırıcı, balgam söktürücü ve müshil etkilere sahiptir.

KUDRET NARI – MOMORDİCA CHARANTİA

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Gastrit ve ülserin en iyi ilacıdır, bağırsak iltihabı, bağırsak yaraları ve basurda da faydalıdır.

Midevidir, yara iyi edici vasfı dolayısıyla mide ülserinde çok iyi netice verir, yumuşatıcı ve müshil etkilere sahiptir.

Kudret narı hazırlanışı, olgun meyve bir kavanoza konur, üzerine bir miktar saf zeytinyağı veya bademyağı konulur, 15 gün güneşte bekletilir, 15 gün sonunda içinde bulunduğu yağ ile ezilir, elde edilen karışım mide ülseri için yenilir.

Mide ve bağırsak ülserinde olgun meyveler ezilir, bal ile macun yapılıp yenilir.

Haricen Kullanılışı: Basur, egzama, yara, bere gibi cilt hastalıklarında çok faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.