Buraya Reklam Verebilirsiniz

Rüyada Ağız Görmek

Rüyada ağız görmek, işlerin başlangıcı ve sonucuna, ağızdan söz çıkması iyilik ve kötülükten sarf edilen söze, ağza giren şey kişinin rızkına, ağzın kapanması ya da kilitlenmesi hidayetten sonra dalalete, ağzın yok olması ölüme, hastanın ağzının büyük ve güzel görünmesi sağlık ve afiyete, ağız bazen hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına delalet eder. Ağız kenarı görmek bir şeyden kaçmaya ve kurtulmayla tabir edilir. Ağzının koktuğunu gören kötü söz söyler, birinin ağzının koktuğunu görmek çirkin ve yaramaz söz söylemeye, ağız kokusu genel tabiriyle sıkıntı ve cefadır.


Ağzın kapalı olduğunu görmek, ağzı bozuk olan bir kimse demektir. Ağız kenarı görmek, karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza işarettir.

Biçimli ve güzel ağız, iyi haberdir. Çirkin ağız ise tatsız, sıkıntı veren haberdir.

Rüyada ağız görmek, her işin başlangıcı ve anahtarı, geçimin ana yolu, kuvvetinin kaynağı ile yorumlanır. Ağzına ilaçlı bir şey koyduğunu görmek, dinde iyi yolda olduğuna; yiyecek bir şey koyduğunu görmek, iyi yolda olduğuna; tiksindirici bir şey yediğini görmek kedere ve tatlı bir şeyi ağzına koyduğunu görmek, güzel rızklara kavuşacağına; ağzına acı bir şey aldığını görmek ise haram mala yorumlanır. Ibn-i Sirin'e göre: ağzının üzerinde bir bağ olup kapalı olduğunu görmek beş şekilde yorumlanır: Ölüm, şiddetli hastalık, dilsizlik, sessizlik, kabus. Rüyasında ağzı eğri olup onu düzeltmek ve yerine getirmek için çalıştığı halde, başaramadığını görmek, hiç iyi değildir. Bu rüya hayra yorulmaz. Ağzını büyümüş görmek çok iyidir. Ağzını küçülmüş görmek, aksine rızkının ve maisetinin darlığına işarettir. Ağzının güzel koktuğunu görmek, güzel sözler söyleyeceğine; fena koktuğunu görmek fena sözler, küfür ve kinci sözler söyleyeceğine işarettir. Ağzınının eti çürüyüp koptuğunu görmek, musibet ve zarara; ağzından bir şeyler çıktığını görmek, eğer çıkan şey iyi ise, iyi söze; eğer fena bir şey ise, küfre, sövüp saymaya; ağzının üzerine mühür vurulduğunu görmek, eğer mühürleyeni bilmezse, rüya sahibi için boşboğazlık kabilinden sözler söylememesine, eğer kimin mühür vurduğunu biliyorsa, o adama karşı ileri geri lakırdı (söz) söylememesine, aksi takdirde ondan bir fenalık göreceğine delalet eder. Cafer'i Sadık'a göre : Rüyada ağız görmek yedi şekilde yorumlanır: Yol, hane, bilgi hazinesi, işinde kolaylık, çarsı, kapıcı, devlet büyüğü. Ağzında gem olduğunu görmek, oruç ile yorumlanır. Bu tabir rüya sahibinin dindar olmasına göredir. Ama kötü bir kişi ise bu bir ihtardır. Ibni Kesir'e göre : Rüyada ağız görmek, bilimin eşiği, vaiz ve zikir yeri veya küfür ve isyanın da çıkacağı yer olarak tabir edilir.

Ağzından berrak bir su çıktığını görmek, eğer iyi bir insan ise, onun bilgisinden halkın faydalanacağına, eğer değilse, güzel sözlerle herkesin saygısını kazanacağına; ağzından kan ve irin aktığını görmek, dili ve sözleriyle herkesi incitip kıracağına; ağzından çıkan sözlerle günah kazanacağına; ağzından şerbet veya süt aktığını görmek, zikir ve ibadetle meşgul olacağına; tatlı dili ile herkesi memnun edeceğine; ağzından acı, ekşi veya sıcak su aktığını görmek, kötü sözler söyleyip halkı kandırmaya yahut sert ve kinci sözleri ile onları inciteceğine işarettir. Abdülgani Nablusî'ye göre: Rüyada ağız görmek bütün işlerin başlangıcı ve sonu sayılır. Rüyada söylediği her söz, sahibinin hayrına ve şerrine işarettir. Yediği yani ağzına soktuğu şey de onun kısmeti ve rızkıdır. Rüyada ağzından hiç bir söz çıkmadığını veya söylemek istediği halde söyleyemediğini görmek, günahkarlığına; çok konuştuğunu görmek, çalışkanlığına işarettir.

Rüyada ağzının çarpıldığını görmek, söylediği sözlerden dolayı başının derde gireceğine; ağzının yüzünden yok olduğunu görmek, bir felakete uğrayacağına, ağzının yerinin degiştiğini görmek, iyi yolda olmadığına, ağzından tatlı bir şey aktığını görse, hayal ettiği şeyin hakikat olacağına işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada ağızdan çıkan şey, tabirce o kimsenin hayır ve şerden söylediği sözü ve ağza giren şey de, onun rızkıdır. Bir kimse rüyada ağzının yok olduğunu görse, o kimsenin ölümüne işaret eder.

Hasta olan bir kimse, ağzının büyük ve güzel olduğunu görse, o hastanın selamet ve hayatına işaret eder. Bazen de ağzın yokluğu, meskenin harap olmasına, işaret eder. Ayrıca rüyada ağız görmek, hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına da işaret eder. Bazen de ağzın yokluğu, meskenin harap olmasına, kabin kırılmasına ve hapishanenin boş kalmasına delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.