Buraya Reklam Verebilirsiniz

Enginar Faydaları


ENGİNAR
İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
Vitaminlerden A ve B vitaminleri bulunur.
Minerallerden : Manganez, fosfor, demir azotlu maddeler ve inulinadı veri­len şekerli hastaların yiyebileceği karbon hidratlar vardır.
VASIFLARI:
Pişitildiği zaman hazmı çok kolaydır. Enginar yapıcı ve kuvvet vericidir. Enginar bundan başka insana iştah verir, uyarır, karaciğeri kuvvenlendr’fir, kanı temizler, kalbe kuvvet verir. Vücuttan toksinleri atar, idrar söktürür ve kanda fazla olan kolestrol ve üreyi dışarıya atar.
NERELERDE KULLANILIR:
Vücut ve sinir yorgunluklarında, büyüme çağında, karaci­ğer yetmezliğinde ve şişmesinde, böbrek yetersizliğinde, ro­matizma, zehirlenmelerde ve bağırsak iltihaplarında kullanılır.
Enginarın pişmiş suyu, karaciğer şişmesi ve safra kesesi dolgunluğunda çok faydalıdır.
Taze enginarlar pişirildiğinde müzmin ishallere iyi gelir.
Enginarın köküne gelince: Beyaz şarapla kaynatılırsa roma­tizma ve sarılık hastalığına çok iyi gelir. Bugün piyasada bulu­nan bazı karaciğer ilaçlarının terkibinde bile enginar hülâsa­ları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.