
Malzemeleri:
*3-4 adet ayıklanmış enginar
*1 büyük boy soğan
*yarım demet dereotu
*1 adet limon
*3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
*1-2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Enginarlar ayıklanır iri küpler halinde doğranır ve unlu, limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranır sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavurulur. Enginar ve 1 bardak su eklenir kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynayınca altı kıslır 10-15 dk. kısık ateşte pişirilir. Suyu azalırsa 1 su bardağı daha su eklenir ve pişmesine yakın kıyılmış dereotu ve 1 limon eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık yada soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder