Buraya Reklam Verebilirsiniz

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı enginar deyince herkesin aklına hemen dolması geliyor ama ben yemeğini de çok seviyorum. Havalar sıcak olduğu için şöyle hem faydalı hem lezzetli hem de çabuk yapılan yemekler ayrı bir hoşuma gidiyor. Şimdi pazarlarda enginarlar hazır soyulmuş satılıyor. Siz kabuklu aldıysanız soyduktan sonra enginarları yemek pişirene kadar bol limonlu suda enginarları pişirene kadar bu karışımda bekletirseniz enginarlar beyaz kalır. Hatta daha güzel sonuç almak için bir kaşık da un koyun. Pişerken enginarın kapağını uzun süre açık bırakmayın, hızlıca karıştırıp kapağı kapatın. Şimdi tarifimize gelelim…

Malzemeleri:
*3-4 adet ayıklanmış enginar
*1 büyük boy soğan
*yarım demet dereotu
*1 adet limon
*3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
*1-2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Enginarlar ayıklanır iri küpler halinde doğranır ve unlu, limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranır sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavurulur. Enginar ve 1 bardak su eklenir kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynayınca altı kıslır 10-15 dk. kısık ateşte pişirilir. Suyu azalırsa 1 su bardağı daha su eklenir ve pişmesine yakın kıyılmış dereotu ve 1 limon eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık yada soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.