Buraya Reklam Verebilirsiniz

Rüyada Akik Görmek

Sağlıklı ve uzun bir yaşantıyı belirtir. 


Dostluk simgesidir. Akikten yapılmış herhangi bir takı takan kişi ömür boyu sürecek bir dost kazanacak demektir. Rüyasında parmağında akik gören, eskiden dost olduğu biri ile evlenir.

Rüyada akik taşı görmek zengin ve ticaret yapan kişilerle tabir olunur. Rüyada kendisine bir akik taşı verildiğini gören, zengin bir tüccarla dost olur. Kendisine ait akik taşını kaybettiğini gören böyle bir ahbaptan ayrılır. Bir çok akik taşı olduğunu görmek, mal ve nimete delalet eder. Cabir-ül-Magribi'ye göre: Rüyasında akik bir kaptan su içtiğini gören, hayırlı bir evlada sahip olur. Bu, çocuğun büyüdüğünde zengin ve sevilen bir kişi olacağına işarettir. Akik yüzük takmak, dine bağlılığa, doğru yolda olduğuna delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada akik taşı görmek zengin ve ticaret yapan kişilerle tabir olunur.


Rüyada akik görmek, fakirliğin gitmesine işaret eder. Rüyada akikten yüzük takan kimse, bereketli bir şeye nail olur ki, o şey sahibinin sanatta erişeceği nimetlerin başlangıcı olur. Akik, nesil, din ve düzelmeye işaret eder. Rüyada akik görmek, fakirliğin gitmesine delalet eder. Bir kimse rüyada yanında akikten bir şey bulunduğunu görse, o kimseden fakirlik gider. Zira hadisi şerifte «Akik fakirliği giderir.» diye buyurulmuştur. Allahu Tala'nın birliğini en evvel ikrar eden akik taşıdır. Akik, nesil, din ve düzelmeye delalet eder. Akiğin çokça beyazı tabirce, çokça kırmızısından daha hayırlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.