Buraya Reklam Verebilirsiniz

SOĞAN HALKALARI


Soğan Halkaları ile ilgili birçok tarif var ama benimki biraz değişik. Dün akşam yemeğin yanında garnitür olarak yaptım. Hem görüntü hemde lezzet olarak harika oluyor. Öncelikle bilinen tarifi şöyle.
Malzemeleri:
* 3 adet büyük beyaz soğan
* 1çay bardağı soda
* 1 yumurta
* 1/2 çay bardağı süt
* aldığı kadar un
* tuz
* galeta unu
* kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanları yuvarlak doğra içlerini çıkart, üstlerine tuz serpip sulandır. Boza kıvamında bir sos hazırlayalım. Soğan halkalarını önce una sonra bu sosa daha sonrada galeta ununa bulayıp çok kızgın yağa atalım. Kağıt peçete üzerine alıp sıcak servis yapalım.
Ben bu soğan halkalarınııı ısırdığımda soğanı bütün olarak yemek yerine hamurun içinde farkedilmeden yemeyi seviyorum. Bunun için benim tarifim şöyle;
Malzemeleri:
* 4 tane soğan
* 3 su bardağı un
* 3 tane yumurta
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı kadar soda
* kırmızı biber
* Karabiber, tuz
* 1 bardak galeta unu
* Az susam
* Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanı rondodan geçirip rendelenmiş gibi minik kıvama getirelim. İçine galeta unu ve yumurtalardan biri hariç tüm malzemeleri koyup sert bir hamur gibi yoğuralım. Hamurumuzdan halkalar yapıp, çok az fırınlayalım. Ama az sertleşince çıkarıp önce yumurta sarısına sonra galeta ununa ve susama bulayııp, kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.