Buraya Reklam Verebilirsiniz

Sac Kavurma


Malzemeler:
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-3-4 adet domates
-2-3 adet sivri biber
-1 adet soğantuz,kekik,kimyon,pul biber
-1/2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Soğanımızı ve sivri biberlerimizi ince ince, domateslerimizi küp küp, doğruyoruz. Saç'ımızı ocağa koyuyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Soğanları kavuruyoruz. Hafif ölünce biberlerimizi de içine alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıra etlerimize geldi. Onları da rengi dönünceye kadar kavurup en son domatesleri alıyoruz. Saç'taki et ve domates suyu kendini çektiğinde tuzunu ve baharatları ekliyoruz. Üzerinde dumanı tüterken soframıza alıyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.