Buraya Reklam Verebilirsiniz

Greyfurt Maskesi


Bu tarifi Ebru Şallı bir TV Kanalında anlattı. Maskenin yapılışı çok basit...

Malzemeler:
1/2 greyfurt
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı Avakado yağı

Yapılışı:
Greyfurtu posası ile birlikte rondalıyoruz. Bal ve avakado yağını üzerine döküp, hepsini karıştırıyoruz. Yüzümüze sürüp 20 dk. bekliyoruz ve ılık su ile yüzümüzü yıkıyoruz. Greyfurt cildimizi beslerken, bal nemlendiriyor, avakado yağı ise kırışıkları açıyor. Bu maskenin özellikle yüz temizken yapılması gerekiyormuş. Bu sebeple bu maske öncesi yüzünüze evde hazırladığınız malzemelerle pieling yaparsanız sonuç daha da mükemmel oluyor. O zaman evde hazırlayacağınız bir pieling tarifini de vereyim. Esmer şeker ve yarım yumurta akını karıştırıp yüzümüze sürüp, biraz bekletip yüzümüzü ovalayarak temizliyoruz. Işıl ışıl günlerde ışıl ışıl yüzler...

Greyfurt maskesi demişken greyfurtun faydalarına da değinmek isterim. Diyet yapanlar için yağ yakımını kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. Özellikle kahvaltıdan yarım saat önce veya yürüyüşlerden hemen sonra içebilirsiniz. Diğer faydaları:

* Soğuk algınlığına iyi gelir.
* Sindirim sistemini uyarır.
* Diş eti kanamalarını azaltır.
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır.
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır.
* Tansiyonu dengeler.
* İdrar sökücü özelliği vardır.
* Yağlı yemeklerin ardından içilen bir bardak greyfurt suyu, yediklerinizin ağırlığını giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.