Buraya Reklam Verebilirsiniz

BEBEKLE TATİLİN PÜF NOKTALARI

bebek yolculuk01 450x335 BEBEKLE TATİLİN PÜF NOKTALARI
Bebeğiniz ile tatilin en önemli noktası tatile iyi hazırlanmaktır. Tatile çıkacaksanız ve gereksiz sorun yasamak istemiyorsanız tatil öncesi bebeği memeden kesmek gibi değişiklikler yapmamalısınız. Araba ya da uçak ile seyahatte farklı önlemler alınmakta, araba ile seyahatlerde araba koltuğu, küçük çocuklu ailelerin yanında olmalıdır.
Araba ile seyahat
Eğer 1 saatten uzun bir araba yolculuğuna çıkacaksanız, bebeğinizin sıkılmasını önleyecek ve onu rahatsız etmeyecek şekilde bazı önlemler alabilirsiniz:
• Araba koltuğuna bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar asmak faydalı olacak; bebeğiniz seyahat boyunca sıkılmayacaktır.
• Bebek arabada uyumuyorsa her 1-1,5 saatte bir mola verin.
bebek yolculuk02 450x260 BEBEKLE TATİLİN PÜF NOKTALARI
• Araba yolculuklarına termos içinde su bulundurun.
• Arabadaki arka koltuklara renkli kurdeleler bağlayın ya da çocuğunuzun çok sevdiği bir resmi karşısına asın.
• Karayolu ile yolculuk yapan anneler, her yarım saatte bir bebeklerini emzirmelidir.
• Arabanın camlarına gölgelik koymak bebeklerin, güneşten rahatsız olmasını engelleyecektir.
• Yolculuk sırasında bebeğin beslenme düzenini bozmayacak şekilde yanınızda kavanoz mama ve bisküvi bulundurun. Islak mendil bulundurmak da yine pratiklik getirmektedir.
• Seyahate çıkmadan önce arabanın detaylı temizlenmesi, klimasının kontrol edilmesi ve toz tutmayan paspas kullanılması da gerekmektedir.
bebek yolculuk03 450x311 BEBEKLE TATİLİN PÜF NOKTALARI
Uçak ile seyahat
Çocuklar ve bebekler uçaktaki basınçtan çok fazla etkilenmektedir. Orta kulak basıncını dengelemek için uçağın inişi ve kalkışı sırasında bebeklerin emzirilmesi, büyük çocuklara da sakız çiğnetilmesi faydalı olmaktadır. Bebeklerin en az 7 günlük olmaları, uçağa binmeleri için gereken bir kuraldır. 2 yaşından küçük bebekler, kucakta seyahat etmelidirler. Uçak biletinizi alırken uçuşunuzu yoğun olmayan saatlere ayarlamanız rahat etmenizi sağlayacaktır. Seyahatte koridor tarafındaki koltukları tercih ediniz, bu durum size hareket rahatlığı getirecektir. Tren ve gemi yolculuklarında çocuklara hareket olanağı sağlandığı için daha rahat edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.