Buraya Reklam Verebilirsiniz

AYAK KOKUSU VE TERLEMESİ İÇİN DOĞAL ÖNERİLER

ayak kokusu AYAK KOKUSU VE TERLEMESİ İÇİN DOĞAL ÖNERİLER
Ayaklarda oluşan terlemeler sonucu istenmeyen bir durum olan, ayak kokuları meydana gelebilir. Tıbbi olarak hidroforez olarak adlandırılan bu durum, sağlık açısından da, toplum açısından da istenmeyen bir durumdur. Aşırı ayak terlemeleri ve ayak kokusu için bitkisel önerilerden faydalanmak isteyenler için beş ayrı önerimiz var.
1. ÖNERİMİZ İçin Gerekli Malzemeler:
* 1 kova ılık su
* 1 tatlı kaşığı lavanta yağı
* 1 tatlı kaşığı okaliptus yağı
* 1 tatlı kaşığı tentürdiyot
HAZIRLANIŞI: Malzemeleri karıştırıp ayaklarınızı 15–20 dakika bekletin
.
ayak kokusu 01 AYAK KOKUSU VE TERLEMESİ İÇİN DOĞAL ÖNERİLER
2. ÖNERİMİZ;
Bir çorba kaşığı pudraya 7 damla kekik yağı damlatıp, ayaklarınıza sürün.
3. ÖNERİMİZ;
Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı koyun ve her akşam yatmadan önce 10 dakika leğende bekletin. Bu işlemi 10 gün boyunca uygulayın, 10. günün sonunda ayak kokusu diye bir şey kalmamaktır. Bu tedavi yöntemi genelde tavsiye edilen yöntemdir ancak ayak kokularınızdan kurtulmak için ayak sağlığınıza da dikkat etmeli çorabınızı sıklıkla değiştirmeli ve rutin bir şekilde bakım yapmalısınız.
4. ÖNERİMİZ;
Ada çayı rendelenmiş havuç ile birlikte suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen su ile tedavi müddetince ayaklar bol bol yıkanır.
ayak kokusu 02 AYAK KOKUSU VE TERLEMESİ İÇİN DOĞAL ÖNERİLER
5. ÖNERİMİZ de İbrahim Saraçoğlu’nun ayak kokusunu önleme kürü;
Malzemeleri:
1 su bardağı su
4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit)
Hazırlanışı: 1 su bardağı suyu kaynatarak 4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit) bitkisini kaynamış suya koyarak bekletin. ılınınca ayaklarınızı bu suyla yıkayın. Bu işlemi 2,3 günde bir tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.