Buraya Reklam Verebilirsiniz

Açlık Duygusu Nasıl Bastırılır?

Açlık Duygusu Nasıl Bastırılır?

Forma girmek ve kilo vermek yalnız­ca yaz yaklaştığı zaman yapılmakta olan hazırlıklar gibi düşünülüyor olsa bile, esasın­da kilo vermek için en  ba­sit ve keyifli zaman kış ayları­. Hem acele etmeden  ve yeteri ka­dar zamana sahipken  kilo verebilir, hem de sporla, bedeninizi rahatça şekle sokabilirsiniz­.

Çevremizde sürekli hızlı ve şok diyetler yardımıy­la verilen  kiloların kolaylık­la geri alındığını dinliyoruz­. Hızlı ve şok diyetler, genel olarak yalnız­ca 1 ila 2 gün sürer, ve ba­riz bir kiloyu verdikten  sonra, bedenin kilo vermesi­nin durma­sı neticesin­de bedeni birazcık şaşırtmak amacıyla yapılmakta olan ara geçiş dönemleri için hazırlanmıştır­­. Fakat 20 kilo kaybetmek isteyen  de 10 kilo kaybetmek isteyen  de 1 ila 2 günlük şok diyetlerden  medet umunca, metabolizma­sı bozulmuş insanlarla karşılaşmaya başladık­. Hızlı kilo vermek si­zin için sorunu ortadan kaldırmış gibi görünse de esasın­da önemli olan devamlılığı­nı sağlamak­. Yani verdiğiniz kiloları, kalıcı hale getirip, yemek istediklerinizden  vazgeçmeden, yalnız­ca yiyecek denetimi ve bir kaç değişiklikle hayat tarzınızı yeniden  şekillendirmek­. Kilo vermek her kadı­nın aklın­da olan, belki de günlük olarak başla­mak amacıyla adım attığımız ama devamını getiremediğimiz bir şey­. Kilo vermek, önce gerçekten  karar vermekle olmakta­dır­­.  Yaşam kalitenizi yükseltmeyi hedeflemeli ve sağlıklı olmanız gerekir­­. Hiçbir zaman kendinizi bir başkası­nın bedeni ve zayıflığıyla kıyaslamayın­. Herkesin vücut yapısı değişiktir­­.Eğer basenleriniz geniş ise, zayıfladığınızda basenleriniz birazcık incelecek ama şekli­ni aynen  koruyacaktır­­.

Gelelim, kilo vermenin ilk adımların­dan bir tanesi ­ olan iştahı kontrol etmemizin 3 yoluna­. İştahı kontrol etmek oldukça zor bir iştir aslında­. İlk olarak iştahlı olduğunuzu ve neleri yanlış yaptığınızı bulmanız gerekiyor ve bu konu ile ilgi­li kendinize de dürüst olmanız gerekir­­. Bir dilim kekten  bir şey olmaz yakarım diye düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz­. Hem şeker, hem yağ, hem de unu yakabilmeniz için epey uzun bir süre spor yapmanız gerekir­­. Hem de yalnız­ca 1 dilim kek için­. Eğer aşağıdaki maddeleri uygularsanız, emin olun iştahınız bir nebze de olsa kesilecektir­­. İlk olarak kilo vermeyi gerçekten isteyeceksiniz ve aşağıdaki maddeleri kendinize devamlı hatırlatacaksınız­.

Sabah Kahvaltınızı Atlamayın!

Sabahları 7:00 ila 9:00 saatleri arasın­da mutlak suretle kahvaltı yapın­. Kahvaltıda, poğaçalar, aşırı yağlı şeyler yerine, klasik türk kahvaltılarını tercih edin­. Ve mutlak suretle bu saatlere uymanız gerekir­­.

Acıkma ile susuzluğu ayırt edin! Aç değilsiniz, su için!

Evet yanlış okumadınız­. Canınız bir şeyler istediğinde, mesela bisküvi, atıştırmalık şeyler, farklı yemekler… Çoğu zaman, yakın saatler­de yemek yediğinizde de canınız bir şeyler atıştırmak isteyebilmektedir­­. Böyle zamanlar­da esasın­da acıkmıyorsunuz da bedeniniz susuz kaldığı için beyninize giden  sinyaller karışıyor­. Sabah, öğle, akşam devamlı su içmeniz gerekir­­. Büyük bardaklar­da içemiyorsanız suları, küçük bardaklar­da içmeye çalışın­. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediği her an su için ve en  az yarım saat bekleyin­. Eğer hala canınız bir şeyler istiyorsa, belki birazcık kuruyemişle geçiştirebilirsiniz­.

Hareketlenin, Yürüyün, Hantal olmayın, Üşenmeyin!

Hareket etmek, iştahınızı kapatacaktır! Bedeniniz hareketsiz kaldığı zaman daha da ağırlaşır ve o his katiy­yen  peşinizi bırakmaz­. Kendinizi daha halsiz, daha yorgun hissedersiniz. Her gün hareket edip, yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin­. Her gün spor temposun­da olmasa bile mutlak suretle yarım saat yürüyüş yapın­. İştahını­zın azaldığını hissedeceksiniz!

İlgili aramalar: açlık duygusu nasıl bastırılır, açlık nasıl bastırılır, iştah nasıl kapatılır, iştahı nasıl kapatırız, karnımızın acıkmasını nasıl engelleriz, açlık hissini önleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.