Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kan Dolaşımını Hızlandıran Besinleri Tanıyor muyuz?

Kramptan yorgunluğa, saç dökülmelerinden cilt problemlerine, ödeme, selülite ve kiloya kadar pek çok sorunun sebeplerinden biri, kan dolaşımının yavaşlamasıdır. Bundan kurtulmak hiç öyle sanıldığı kadar zor olmadığı gibi, üstelik daha çok sizin elinizdedir. Nasıl mı? Beslenmenize dikkat etmeniz ve aşağıda önereceğimiz ürünleri tüketmeniz yeterli.

Adaçayı
Mide bulantısını kesen adaçayı, aynı zamanda bağırsak ve mide gazlarını giderir. Göğsü yumuşatır. Astım hastalarına faydalıdır. Hücre yenileyici özelliği vardır. Sivilcelerden kurtarır ve tabii ki kan dolaşımını hızlandırır.
Adaçayının hafızayı güçlendiren özelliğini duydunuz mu?

Ahududu
Kanı temizleyen bu sevimli ve lezzetli meyve, idrar söktürür, terletir, kabızlığa iyi gelir.

Avokado
Çok kalorilidir, fakat harika bir hücre koruyucudur; iyi bir antioksidandır. O antioksidan ki, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatacağı gibi, kanseri de önler. Protein bakımından zengindir, E vitamini içerir.

Ayva
Dizanteriyi ve ishali keser. Bağırsakları ve mideyi kuvvetlendirir. En önemlisi de kanı temizler.

Çilek
Cilt, idrar yolları, böbrek ve bağırsak sorunları için vazgeçilmez bir meyvedir çilek. Yanı sıra diş etlerini güçlendirir. Boğaz ağrısını giderir. Bol miktarda C vitamini ve yüksek tansiyon, kolesterol düşürücü maddeleri içerir. Lifli besinlerdendir.
Kuru ciltlerin ilacı; çilek maskesi

Kiraz
Aspirin etkisi gösterdiği bilinen kiraz, ağrıların dindirilmesinde birebirdir. Bu yüzdendir ki, kirazdaki etkin maddenin, yani antosiyanin tablet hâline getirilmesine çalışılmaktadır.
Kırışıklıklara karşı kiraz suyu
Kirazın ağrı kesici özelliği
Kiraz diyeti ile zayıflamanın yolu

Kivi
Pek bilinmese de, kivideki C vitamini oranının portakaldakinden iki kat fazla olduğu gerçeği yadsınamaz. Potasyum açısından da zengindir. Kabızlığı önleyen, sindirimi kolaylaştıran özelliği vardır.

Domates
Kanserden koruyan ve hem zihinsel hem de bedensel yaşlanmayı yavaşlatan bir sebzedir domates. E ve C vitaminlerini içermektedir. Prostat için bulunmaz bir mucizedir ve kan hastalıkları için de çok etkilidir.
Domatesin diğer faydalarını öğrenmek için tıklayın

Ayrıkotu
İdrar söktüren ayrık otu, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde birebirdir.

Bakla
İdrar yolu temizleyicisidir. Böbrek ağrılarını ve iltihaplarını bertaraf eder. Yine böbrek kum ve taşının düşürülmesinde etkindir.

Bezelye
Hem taze hem donmuş olarak kullanılan bezelye, bol miktarda protein ve C vitamini içerir. Sinir sistemine de iyi gelir.

Brokoli
Bol miktarda kalsiyum içerdiği bilinen brokolinin kemik erimesini önleyici etkisi büyüktür. Yine kansere karşı da korur ve ömrü uzatır. Kadınlarda göğüs kanserine karşı da birebirdir.

Buğday
Sağlıklı beslenme açısından olmazsa olmazlardandır lifli gıdalar ki, bunların başında da buğday gelir. Sindirimi nispeten zor olmakla birlikte, besin değerinin çokluğu nedeniyle tercih edilmesi gereken gıdaların başıda gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.