Buraya Reklam Verebilirsiniz

Cinsel sorunlarınızı paylaşın !

Eşlerin bile birbiriyle paylaşmaktan çekindiği cinsel işlev bozuklukları bazen altta yatan başka bir hastalığa bağlı olabiliyor.

Cinsel sorunlar, eşler arasında her dönemde yaşanmasına rağmen çoğu zaman gizleniyor, çözüm aranmıyor. Oysa cinsel işlev bozuklukları bazen altta yatan başka bir nedene de bağlı olabiliyor.
Ürolog Prof. Dr. Ferruh Şimşek, kendilerine başvuran 18-81 yaş arasındaki hastaların ortalama yaşının 35 olduğunu belirterek, bunların büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğunu söyledi.

Yanlış inanışlar
Bu durumun 'cinsel sorunların erkekten kaynaklandığı' yönündeki yanlış inanışa bağlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şimşek, şunları belirtti 'Başvuran erkeklerin yüzde 50'sinde sertleşme bozukluğu, yüzde 42'sinde erken boşalma bozukluğu görülmektedir. Kadınların cinsel sorunlarında ise ilk sırayı yüzde 66 oranıyla cinsel birleşmeyi engelleyen vajinismus (cinsel ilişkiye müsaade etmeyecek oranda vajina kaslarında kasılma), yüzde 25 oranıyla cinsel istek azlığı, yüzde 17 oranıyla da orgazm bozuklukları izliyor.

Araştırma sonuçlarına göre, cinsel sorunu olanların yüzde 77'si evlilerden oluşuyor. Türkiye'de 40 yaşın üstündeki erkeklerde hafif, orta ve ağır düzeyde sertleşme sorunu yaşayanların oranının yüzde 60 civarında olduğunu ve yaş arttıkça bu oranın yükseldiğini bildiren Şimşek, 'Türkiye'de ortalama 5 milyon erkekte sertleşme sorunu var. Bizim ülkemizde bu sorunun daha fazla olmasının nedeni, ağır sigara içici bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor' diye konuştu.

İhmal etmeyin
Şimşek, cinsel işlev bozukluklarının bazen başka önemli hastalıkların habercisi olabileceğine de dikkati çekerek ihmal edilmemesi gerektiğini, önemli olduğunu hatırlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.