Buraya Reklam Verebilirsiniz

Bekarlığa veda partisi alternatifleri

Hayatımıza yeni yeni giren 'bekarlığa veda' partisi için harika fikirlerimiz var!

Evlenmeniz için geri sayım başladı. Artık evli bir kadın olacaksınız. Yani 'bekarlık sultanlıktır' devri bitti. O zaman bu sultanlığa yakışacak bir veda organize edin!Düğün.com ekibi, Caramel İstanbul'un yaratıcılarından Sayın Hülya Bereket ile 'bekarrlığa veda' konusunda keyifli bir röportaj yapmış, biz de sizinle paylaşmak istedik.

Evlenmeden önce bir bekarlığa veda partisi yapacaksanız bu önerilere göz atın!

Haber içeriğimiz bekarlığa veda. Bu çok da Türk kültürüne ait bir etkinlik olmamasına rağmen artık kına gecesi kadar gelenekselleşmeye başladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Genç nesil kına gecesinin gelenekselliğini ve nostaljisini de yaşamak istiyor, ama bir yandan da çok yakın arkadaşlarıyla, daha samimi ve sadece eğlenmenin hedeflendiği bir gece yapmayı da istiyor. Batıda yaygın olan bekarlığa veda partisi, ya da diğer deyimleriyle 'bridal shower' ya da 'bachelorette party' ülkemizde de kutlanmaya başladı. Gelin adayları arkadaşlarıyla birlikte dışarıda birlikte bir yemek yemeyi, evde bir parti düzenlemeyi ya da kendi partinizi sadece size ait bir alanda kutlamanıza imkan veren mekanları tercih ediyorlar. Amaç düğün öncesi kızlarla birlikte doyasıya eğlenmek, gelin olan arkadaşınıza hayatının yeni dönemi başlarken mutluluk dilemek ve ona hatıra olacak, esprili-neşeli bir hediye vermek.

Gelin adayları düğün öncesinde çılgınca bir koşuşturmaca içerisinde oluyorlar ve bazen kına gecesi ya da bekarlığa veda partisi yapmadan doğrudan düğün-nikah yapabiliyorlar. Ya da son dakikada kız arkadaşlarla bekarlığa veda partisi yerine geçen bir yemek yiyebiliyorlar. Ben bunun hayatta bir kez olduğunu ve biraz daha öncesinden organize olarak mutlaka hepsinin yaşanması gerektiğini söylüyorum gelin adaylarımıza. O gece mutlaka bolca fotoğraf çekin diyorum. Yıllar sonra dahi o geceki eğlence ve kahkahalar hatırlanıyor.

O nedenle biraz daha öncesinden organize olup, bir de kendinize bir parti elçisi belirleyin diyoruz. Gelin adayı olarak çok yoğun bir koşuşturmaca içerisinde olabilirsiniz ama yakın bir arkadaşınız, kardeşiniz ya da ablanız sizin için bu partiyi organize edebilir. İşe parti elçisi belirlemekle başlayın, ardından ana hatlarıyla nasıl bir parti istediğinizi elçinizle konuşun diyoruz. Detayları elçinize bırakın, o sizin için halletsin.

Bekarlığa Veda'da kadın ve erkeklerin bakış açıları, ihtiyaçları ve eğlenceleri nasıl şekilleniyor? Kadınlar nasıl bir etkinlik istiyor, erkekler nasıl? Amaç genelde ne oluyor?

Kadınlar aslında bekarlığa veda, kına gecesi ve gelin hamamı arasında gidip geliyor. Kına gecesinin yanısıra son dönemde gelin hamamı da yapmak isteniyor. Yeni bir trend oldu. Kimi adaylarımız üçünü birden yapıyor! Bir de yaz aylarında Bekarlığa Veda partisini şehir dışında birlikte bir haftasonu tatili olarak organize edenler de var. Bodrum ya da Çeşme'ye 7-8 arkadaş olarak gidip, iki gün boyunca hem tatil yapıp hem de eğlenmeyi tercih ediyorlar. Tatilin bir gecesini tüm arkadaşlar elbirliğiyle eğlenceli partiye dönüştürüyorlar.

Erkekler kızlar kadar detaycı değil. Onlar daha çok erkek erkeğe bir meyhane ya da fasıl gecesini tercih ediyorlar çoğunlukla. Son dönemlerde erkeklerde hep beraber hamam sefası yaparak bekarlığa veda etmek de ilgi görüyor. Klarnetli, darbukalı, kemanlı bir canlı müzikle, dansözlerle eğlence organize eden adaylar da var.

Yaratıcı olarak neler önerebilirsiniz? En basit ve en uç noktada neler yapılabilir bekarlığa vedada?

Gelin için bir sürpriz hazırlamak gerekiyor mutlaka. Bu komik-esprili-hafif müstehcen dekorasyonlu bir pasta olabilir. Mekanın uygunluğuna göre çalgıcı ekibi ya da erkek dansözler olabilir.

Gelin için arkadaşlar birkaç şeye, özellikle fotoğraf çekimine önem vermeliler. Geceyi daha eğlenceli kılacak oyunlar da önemli. Mesela bizim bir fal kavanozumuz var. Davetlilerin rastgele çekecekleri kağıtlardan birbirinden eğlenceli ve manidar kısa fallar çıkıyor ve gecenin kahkahalarla dolu geçmesini sağlıyor. Geline verilecek hatıra niteliğinde, bekarlığa veda konseptli ufak hediyeler de çok önemli.

Tabii ki bir de unutulmaması gereken, gecenin anısına, gelen kızlara, gelinin ismine ve geceye özel ufak birer hediye. Gelinin ismiyle hazırlanmış pudra ponponları, minik el kremleri, nostaljik mendiller, ya da şık ve neşeli tasarımlı isme özel bir magnet olabilir. Ve davetli kızlar için de birkaç ufak aksesuar çok hoş görünecektir. Mesela tüm davetli kızların yakalarına ya da bileklerine takacakları ufak fiyonklar, bekar kızların giyeceği darısı başıma yazılı t-shirtler sadece birkaç örnek.

Gece boyunca hem şık ikram hem de eğlence aksesuarları olarak da çok özel seçenekler bulunuyor. Gelinlik tasarımlı ya da rengarenk ayakkabı tasarımlı kurabiyeler, çok şık dantelli kına keseleri, kına kutuları ya da gelinin ismine özel etiketlerle hazırlanmış el zillerini örnek verebiliriz. Tüm bu küçük objeler hem geceyi renklendiriyor ve herkesi bekarlığa veda partisi konseptinde birleştiriyor, hem de hoş bir anı olarak yıllarca saklanıyor.

Böyle bir gece nasıl organize edilebilir? Bunları hazırlarken neleri dikkate almak gerek?

Organizasyon için 15-20 gün öncesinden kimler davetli olacak, kaç kişinin gelmesi düşünülüyor kabaca belirlemek gerekli. Ve mekanın neresi olacağını saptamak gerekiyor. Mekan eğer çok önceden rezervasyon gerektiren bir yer ise daha da önceden, en azından rezervasyonun yapılması, mekana bir bekarlığa veda partisi yapılacağı söylenerek bir yer istenmesi ve detayların sonradan görüşüleceğinin belirtilmesi çok önemli. Süsleme yapılması bence şart değil. İkramın lezzetli olması çok önemli. Az-öz fakat çok lezzetli ikramı tercih etmeyi öneriyoruz çünkü herkes çok dans ettiği için uzun uzun yemek yenemiyor. Rahat dans edilebilecek bir mekan olmasını tercih edin diyoruz biz adaylara. Fotoğraf dediğim gibi çok çok önemli. Sürekli yanyana dizilip fotoğraf çektirmek yerine artık hem doğal hem de gece boyunca acaba resmim çekildi mi kaygısından uzak unutulmaz karelerinizin olmasını sağlayacak etkinlik fotoğrafçılarından yardım alınabilir. İnanılmaz güzel bir anı oluyor bu fotoğraflar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.