Buraya Reklam Verebilirsiniz

Baharat Ve İçeceklerin Tedavi Ettiği Hastalıklar

BAHARAT VE İÇECEKLERLE YAPILAN TABİİ TEDAVİYE AİT ÖRNEKLER
Ünlü Fransız Doktor J. Valneı tabii tedavi konusu üzerin­de yıllardır çalışmakta ve pek çok. şifasız hastayı, tabii tedavi ile sağlığına kavuşturmuştur. Okuyucularımıza moral verme gayesiyle yüzlerce örnekten bir kaçını aşağıda kısaca verme­yi faydalı buldum :
MESANE İLTİHABI
25 yaşında bir bayan 1953 denberi, mütemadiyen tekrarlayan Mesane iltihabından hastadır. 1960'a kadar 7 yıldır yapı­lan tütlü tedaviler bir fayda vermemiştir. Hanım 48 kg. dır. 1,68 boydadır. Zayıf, bitik ve sinirleri çok zayıftır. Migren, bulantı, peklik, çarpıntı, uykusuzluk çekmektedir. Bu hasta tabii tedaviye alındı. 2 ay sonra iyileşmeye başladı, 1 yıl sonunda hasta tamamen sağlığına döndü ve mesane iltihabı bir daha görülmedi.
KUSMA:
57 yaşında bayan yıllardır kusmakta ve safra kanalı yan­maktadır. Kan tahlilleri çok kötü. Röntgende midede bir ur gö­rülmektedir. 17 yıldır yapılan çeşitli tedaviler tam bir sonuç vermemiştir. Tabii tedaviye. alındı. Mide yanması için her sa­bah 1 kahve kasığı kil içirilirdi. 10 gün sonra iyileşme başladı, 4 ay sonunda her şey tamamen geçti.
SAFRA TAŞI :
38 yasında bayan aylardır safra kesesi krizi çekmektedir. Kusma, iştahsızlık peklik, yüz solgunluğu vardır. Röntgende safrada taş görülmüştür. Tabii tedaviye alındı 6 hafta sonra safra akışı normalieşti, hasta kilo almağa başladı. Taş eridi ve görülmez oldu.
YİNE SAFRA TAŞI:
44 yaşında bayan, safra kasesi krizleri çekiyor. Ameliyat reddedilmiştir. Tabii tedaviye alındı, birkaç gün sonra fındık iriliğinde 6 adet taş atmıştır ve’bir daha kriz gelmemiştir.
KANSER:
Gerek Dr. J. Valnet ve gerekse örnek olarak verdiği dün­yanın diğer ülkelerindeki meslekdajşları bu önemli hastalık üzerinde de tabii tedavi imkânlarını aramışlar ve tabii tedavi ile ve diğer bazı tıbbi müdahalelerle, şifasız görülen bazı kanser olaylarını amaleyatşız iyileştirdiklerini kaydetmektedirler. Bun­lara ait (kolda, bacakta, barsakta) örnekler vermektedirler.
VEREM :
31 yaşında bir akciğer veremlisi adam. Bunun babası ve bir erkek kardeşi de veremden ölmüştür. Tabii tedavi ile şifaya kavuşmuştur.
VAKİTSİZ İHTİYARLAMA :
68 yaşında, 1.67 boy ve 85 kgr. da hasta beş 5 yıldır bedenen ve ruhen bitiktir. Fazla bir faaliyeti yoktur, gününü kol­tukta oturmak, ve zaman zaman ağlamakla geçirmektedir. Prostadı var. Şekeri 150 ve tansiyonu 16/7 dir. Tabii tedaviye alındı, vücuttan zehirleri atıcı, şeker ve tansiyon düşürücü gı­da ve baharatlar, içecekler verildi. 2 ay sonra hasta günde 5 Kim. yürür, evde ve çarşıda hizmet eder hale geldi.
DAMAR SERTLİĞİ:
64 yaşında bir bey, damar sertliğinden hafızasını kaybet­miştir. Kolesterolü de yüksektir. Tabii tedavi ile hasta tama­men sağlığına kavuştur.
ŞEKER :
73 yaşında bey şekeri 198'dir. Tansiyonu 19/12'dir. Bedeni ve cinsel gücü kalmamıştır. Tabii tedaviye alındı, şeker 11O’a tansiyonu 15/10'a indirildi.
Her türlü hastalığa ait örnekler pek çoktur ve bunlarda hakikat payı olanlar çoktur. Tabii “tedavinin basarı şansı şudur:
— Tabii tedavide vücut kuvvetlendirilerek, çeşitli hasta­lıkları kendi kendine yenme imkânı sağlanmaktadır.
— Tabii tedavi maddeleri, vücudumuzda faaliyetleri aza­lan bezeleri çalıştırarak onların eksikliğini gidermekte, böyle­ce doğan veya doğacak hastalıklar giderilmektedir.
— Bizzat bu tabii tedavi maddeleri (Baharatlar, içecekler, sebze ve meyveler) ilâç etkisi göstererek, çeşitli hastalık mikroplarını öldürürler.
— Bu tabii maddelerin vücutta yan zararlı etkileri pek yoktur ve vücut bunları kojaylıkla dışarı atar.
Hasta olmamak veya olduktan sonra vücudumuzun bu .hastalığı yenmesini sağlamak için, vücudumuza yardımcı ola­cak BAHARAT, İÇECEK, SEBZE ve MEYVELERİ soframızdan eksik etmiyelim. Böylece sağlıklı ve dinç kalınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.