Buraya Reklam Verebilirsiniz

Bacak İnceltme ve Gövde Güçlendirme Hareketleri

Harika bir vücuda sahip olmak ve yaza istediğiniz bir fizik ile girmek hayal değil…Bu yaza fit girmek istiyorsanız ve bütün yazı sorunsuz ve mükemmel bir vücut ile geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken bir kaç egzersiz ve küçük programlar var.Sıkılmadan ve zevkle yapacağınız bu programlar sonucunda istediğiniz fiziğe sahip olacaksınız.

İşte yaza fit girmeniz için çalıştırmanız gereken ve küçük bir program uygulamanız gereken bölgelerden birisi de göğsünüzdür…Göğsünüzü çalıştırarak mükemmel görünümlü göğüslerelde edebilirsiniz…

Vücudunuzun orta kısmının yani göğüs ve karın bölgenizin kuvvetli olması tüm vücudunuzun sıkı kalması için önemlidir. Bu hareket aynı zamanda dengenizi de artırmaya yardımcı oluyor.

1. Adım: Pilates topunun üstüne oturun. Kollarınızı aynı hizada, yere paralel olacak şekilde iki yana açın. Sırtınızın dik olmasına dikkat edin.

2. Adım: Bacaklarınızı birleştirin. Bir ayağınızı, diziniz hafif bükülü olacak şekilde öne doğru uzatın.

3. Adım: Bu pozisyonda 30 saniye bekleyin. Sonra diğer ayağınıza geçin.

Eğitmenin notu: Bu hareketi yan kaslarınızı çalıştırmak için de uygulayın. Ayaklarınız yerde ve bitişikken, kollarınızı aynı hizada tutarak sağa ve sola dönün. Hareketi, yavaş ve karın kaslarınızı sıkarak 12 kez yapın.

Özellikle arka bacaklar ve kalça kaslarını çok iyi çalıştıran bu hareket bir egzersiz klasiği.
Bacak Egzersizleri
1. Adım: Yere yüz üstü uzanın. Kollarınızı omuz hizasında açın. Ellerinizi yumruk yapıp, dirseklerinizi yere koyun.

2. Adım: Dizlerinizi yere koyun ve ayaklarınızı geriye uzatın. Parmak uçlarınız yere değmeli. Belinizin de vücudunuzla düzgün bir hatta olduğundan emin olun. (fazla çukur olmamalı)

3. Adım: Sağ bacağınızı, diziniz bükülü olacak şekilde (topuğunuz tam dizinizin üstünde olmalı ve tavana bakmalı) yukarı kaldırın ve nefes verirken, topuktan iterek bacağınızı yukarı doğru açın.

4. Adım: Bu hareketi üç set ve her bacak için 20 tekrar olacak şekilde yapın.

Eğitmenin notu : Bütün egzersizleri yaparken doğru nefes alıp vermek çok önemli. Yer çekimine karşı uygulanan hareketlerde nefes verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.