Buraya Reklam Verebilirsiniz

Adet Gecikmesi En Fazla Kaç Gün Olur?

Bazı farklılıklar olsa da adet aralığı 28 gün olarak belirlenmiştir. Ama kişiden kişiye 21 ile 35 gün arasında değişebilmektedir.

Adet gecikmesi kaç gün olabilir?
7 gün gecikme ya da aynı şekilde, 7 gün önce olan adet normal olarak kabul edilir. Yine bu dönemde görülen adet akıntısı, ise 4 gün olarak kabul edilirken, 2-7 gün arasında da sürebilir.
Hamilelik, stres, fazla kilo, ilaç kullanımı ve menopoz gibi sebeplerle adet gecikmesi yaşanılabilir.

Eğer adet gecikmesi süreklilik arz ediyorsa, mutlaka jinekoloğunuzla görüşmeniz gerekir. İlerleyen dönemler de çok ciddi gibi görünmeyen bu sorun, önünüze başka problemler halinde çıkabilir. Bu nedenle gerekli önlemi almanız da yarar var.

Adet gecikmesi dışında, uzun süren adet kanamaları, 16 yaşına gelinmesine rağmen adet görmemek, adet sancısı gibi problemlerle karşı karşıya iseniz mutlaka bir doktor gözetiminde olup, yardım almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.