Buraya Reklam Verebilirsiniz

Neden ben kıskancım?

Kıskançlık aslında çok karmaşıktır. Çünkü içinde çok geniş duygusal olayları,düşünceleri ve davranışları barındırır. Hepimiz kıskançlığı hayatımızda bir dönem deneyimlemişizdir. Önemli olan bunu aşabilmemiz.

Öncelikle kıskançlığı neden içimizde hissederiz bunun nedenini bulmamız gerek. Eğer bu kıskançlığı ara sıra hissediyorsan canını sıkmana gerek yok, herkes hayatının bir döneminde kıskançlığı hissetmiştir zaten. Biraz kıskançlığın, istediğimiz şeyleri elde etmede veya daha çok çalışmamız gereken zamanlarda bize faydası bile olur. Ama kıskançlığın aşırı ise, herkesi ve her şeyi kıskanıyorsan çözmemiz gereken problem çok daha karmaşık hale gelir. Yalnızca isteğin şeyler için imrenmeye özen göstermen gerekir. Örneğin arkadaşın sınavda senden yüksek not almışsa onun aldığı nota imrenebilirsin. Bunun için bütün cesaretini topla ve kendini istediğin nota odakla ve tabii ki de bunun için gerekli çalışmayı da yapman gerekecek. Böylece sonunda istediğin nota ulaşabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.