Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güzel Kaşlara Sahip Olalım

Kaşlarımız yüzümüzün ifadesini belirler. Kaşlarımızı yanlış aldığımızda bakışlarımızda da istediğimiz etkiyi veremeyebiliriz .Hatta bazen yanlış yerden alınan kaş bir daha büyümez. Bu sebeple düzgün kaşlar için bir kaç tavsiye vermek isterim. Birde kolay bir kaş kaldırma masajımız var.

Pekii kaşlarımızı gürleştirmek için ne yapmalıyız...

1) Kaşlarınızı bir fırça yardımıyla düzeltin ve yukarı doğru tarayın. Eğer kaşlarınız düzse aşağıya doğru tarayın. Küçük bir makasla normal uzunluğa ulaşıncaya kadar kıslatın. Böylece gerçek kaş şekliniz ortaya çıkacaktır.
2) Kaşınızın tam ortasını kalem yardımıyla belirleyin. Kalemi burnuzun hemen yanında ve dik bir şekilde tutun. Kalemin dışında kalan kısım burnunuzun geniş görünmesine neden olur.
3) Kalemi göz bebeğinizin önünde tutun. Kalemin ucunun gösterdiği nokta, kaşınızın kavisli olması gereken yerdir
4) Kalemi bir ucunu burnunuzun kenarına diğer ucunu gözünüzün kenarına gelecek şekilde tutun. Kalemin ucunun gösterdiği nokta kaşınızın bitmesi gerektiği noktadır.
5) Beyaz bir kalem kullanarak alınacak olan kaşların yerini belirleyin. Beyaz renk, kaşın koyu görünmesini sağlar. Böylece alırken size kolaylık olur.
6) İki kaşınızın arasını ağda yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu hem daha hızlı hem de daha kolay bir yöntemdir. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve çekin.
7) Beyaz renkli kısımda bulunan fazla tüyleri cımbız yardımıyla alın.
8) Son olarak cildinizde bir buz küpünü 5-6 dakika bekletin. Böylece kızarıklıkların oluşmasını önleyebilirsiniz
Kaşlarımızın da bakıma ihtiyacı var. Benim de evde sık sık yaptığım bir kaş kaldırma masajım var:

iki elimizin 3 parmağını kaşlarımızın altına dokunduruyoruz. Parmaklarımızla kaşımızı geriye itip 10 a kadar sayarken mimiklerimizle de parmaklarımızı aşağı doğru zorluyoruz. Bir kaç saniye dinlendirip 10 x 3 set yapıyoruz.

Gür ve sağlıklı kaşlar için evde yapabileceğimiz dökülmeyi önleyici ve gürleştirici önerilerimde var.İlk sıradakini Suna Dumankaya'dan öğrenmiştim.

1)Bir tane fındığı teflon tavada kavurun. Ilıkken kaşlarınıza sürün. Daha sonra bir tutam okaliptüsü çay gibi demleyip süzün. Ardından bununla kaşlarınıza kompres yapın. Aynı işlemi sık sık tekrarlayın.

2)Bir çorba kaşığı vazelin, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı lanolin, üç adet ceviz içi ve üç adet fındığı karıştırıp kısık ateşte eritin. Daha sonra süzüp, bir cam şişeye koyun ve donmasını bekleyin. Kaşlarınıza gün aşırı sürün.

3)Bunları yapamam derseniz. En Basiti Bir kaç diş sarımsağı Badem yağında birgün bekletin. Sarımsağı badem yağından çıkarıp kaşınıza sürtün. Hadi bakalım denemeye değer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.