Buraya Reklam Verebilirsiniz

Su diyeti nedir ? nasıl yapılır ?

Su diyeti, diğer ismiyle soğuk su diyeti, özellikle yağ yakmak isteyen kadınların son zamanlardaki en favori diyetlerinden biridir.



Diğer diyetler gibi kalori alımını kısıtlama üzerine kurulu diyetlerin aksine, su diyeti kalori alımını ve tüketilen gıdayı kısıtlayıcı bir diyet değildir. Bunun yanında bu diyeti uygulayacak kişilerin herhangi bir egzersiz programınıda uygulaması gerekmiyor. Su diyetini uygulayanlar istediklerinden yiyebilirken aynı zamanda kilo kaybedip zayıflıyor. Kilo vermenin kolay yolunu arayan bayanlar için oldukça elverişli bir diyet. Bu yazuda, su diyeti nedir,nasıl yapılır gibi sorulara cevap vererek su diyeti hakkında kafanızdaki soruları yanıtlamaya çalışacağız.



Su Diyeti Nedir ?

Su diyetinin çıkış noktası bilinmese de bu diyet ilk olarak 1977 yılında ABD'de bir makalede bahsedilmiştir. Su diyetinin temel dayanağı, vücuda giren soğuk suyu, vücut ısısına göre ayarlamak için ekstra yakına kaloridir. Yani daha çok su içildiğinde daha fazla kalori yakmamızı sağlar. Bunun yanı sıra öğünler arasında içeceğimiz fazla miktarlardaki su midemizi doldurmakta bu da tokluk hissini arttırmaktadır. Ayrıca bu diyet sayesinde uzmanlara göre fazla suyun atılmasıyla böbrekler ekstra çalışarak vücutta bulunan toksinlerinde dışarı atılması hızlanmaktadır.



Su Diyeti Nasıl Yapılır ? 

Su diyetinde bir insanın bir günde aldığı sıvılara ek olarak alacağı 2 litre soğuk suyu günde boyunca 8 parça halinde tüketmesiyle gerçekleşir. Tüketeceğimiz su, kaynak suyu,çeşme su ya da işlenmemiş su olabilir. Diyette suyu buz halinde tüketmeyiniz. Bahsettiğimiz gibi porsiyonları küçültmenize ya da egzersiz programına başlamanıza gerek yoktur.



Su Diyetinin Eksi ve Artı Yönleri

Bu diyet masrafsız diyet olarak adlandırılır. Suya erişim her birey için çok kolay olduğu için kolay ulaşılabilen bir diyettir. Olumsuz yanlarından bir tanesi uygulayan kişilerin devamlı bir şişkinlik hissetmesi ve suya karşı hassas hale gelmesidir. Bazı uzmanlara göre su diyeti, beslenme rejimini değiştirmemesi ve egzersiz yapmaya zorlamaması gibi sebeblerle diyet olarak nitelendirmezler. Bu uzmanlara göre, vücudun zaten alması gereken su, su diyetinde alınmış olur. Su diyetinin yılda 20 kiloya kadar zayıflamaya yol açtığı gözlemlenmiştir. Haliyle oldukça hızlı kilo verdiren bir yöntemdir.



Su Diyeti Listesi/Menüsü



  • Sabah: 1 bardak içine limon sıkılmış ılık su, 1 bardak portakal yahut greyfurt suyu, 2 dilim ananas, 6 adet çilek ve 2 kaşık yulaf ezmesi

  • Ara öğün: 1 bardak ıhlamur, melisa yaprağı ve papatya çayı, 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı zencefil tozu ile hazırlanmış çay

  • Öğlen: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, yeşil salata (içerisinde turp, avokado,taze soğan,roka,tere,maydanoz,domates ve limon)

  • Ara öğün: 3 ceviziçi

  • Ara öğün 2: Bir önceki ara öğünden yaklaşık 1 saat sonra 2 dilim ananas, 1 elma ve 1 bardak zencefil tozu çayı için

  • Ara öğün 3: Buda yaklaşık 1 saat sonra verilen arada, 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim peynir, domates, maydanoz, salatalık ve 1 bardak papatya çayı

  • Akşam: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, 1 porsiyon haşlanmış sebze yemeği, 1 kutu probiyotik yoğurt

  • Akşam sonrası ara öğün: 2 dilim ananas, 4 taze kasıyı,15-20 tane siyah çekirdekli üzüm,2 bardak ılık limonlu su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.