Buraya Reklam Verebilirsiniz

SİYAH NOKTALARA SON

Hemen hemen herkesin siyah noktalarla başı derttedir.Suna dumankayayla siyah noktalara son

-Siyah nokta sorununuzu evde yapacağınız doğal peeling'le de hafifletebilirsiniz. Bunun için bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı ıslatılmış kil, bir çorba kaşığı el kremi ve yine aynı oranda suyu karıştırıp cildinize sürün. 5 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Ciltteki pütürler biraz olsun gider. Ardından 500 gram kaynar suya birer tutam ebegümeci ve biberiye koyun, bunu çay gibi demleyin. Süzdükten sonra yüzünüzü bu suyla yıkayın. Cildinizi temiz tutmayı ve yediklerinize dikkat etmeyi de unutmayın


-Limon suyu ve yoğurdu bir kasede karıştırıp maske kıvamına getirip yüzümüze göz çevresi ve dudak çevresi açıkta kalacak şekilde sürüyoruz 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkıyoruz. limon suyu cildimizi dezenfekte ediyor sivilcelerin kurumasını siyah noktaların yok olmasını sağlıyor

-Bir çorba kaşığı yulaf ununu, ebe gömeci, hatmi çiçeğini birer tutam alarak çay gibi demleyin. Süzdükten sonra içine bir çay kaşığı deniz tuzunu karıştırın ve bulamaç gibi bir karışım elde edin. Cildinize sürdükten sonra 10 dakika sonra ovarak çıkarın. Her gece de limon suyu sürmeyi ihmal etmeyin.

- Bu uygulamayı haftada bir kez mutlaka yapın. Bir çorba kaşığı yeşil kil, 7 damla portakal yağı, 7 damla kayısı yağı, 7 damla okaliptüs yağı ve bir tatlı kaşığı gül suyunu karıştırıp cildinizde 20 dakika bekletin. Bu maskeyi de haftada bir kez yapmanız yeterlidir.Cildinize uygun bir nemlendirici de kullanmanızda fayda var.

kayank:sabah. com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.