Buraya Reklam Verebilirsiniz

MİDE AĞRISI ÇEKENLERE

Mide ağrılarının en başlıca sebebi stres
Mide uyarılmasına karşı en iyi sonucu, doğal tedavi ve rahatlamadan oluşan bir kombinasyon sağlıyor. Yoga ve kişisel egzersizler stresi azaltıyor. Güvendiğiniz ve sevdiğiniz insanlarla 'içinizi dökmek' anlamında yapacağınız konuşmalar rahatlamanızı sağlıyor. Sıcak kompresler veya bitki özlü banyolar sancılarınızı hafifletiyor. Ilık olarak içeceğiniz bitkisel çaylar da midenizi dinlendiriyor. Yemek yerken gün içerisinde sık ama küçük porsiyonlar yemeye özen gösterin. Çok yağlı ve baharatlı yemeklerden kaçının. Ve sık sık kendinize biraz zaman ayırıp hayal alemine dalın.
Doğal rahatlama yöntemleri
Büyükannemizin ecza dolabından Midenizde basınç hissettiğinizde bir tatlı kaşığı kurutulmuş yulaf ezmesi çiğneyin. Gerilme hissettiğinizde yoğurda ufalanmış ketentohumu ekleyip yiyin. Mide yanmasında ise böğürtlenli meyve suyu için. Papatya özlü sıcak bir banyo da iyi gelecektir.
Doğal yardım


İster sinire dayalı ağrılar olsun, ister stresten kaynaklanan ya da ağır ve yağlı gıdalar tükettikten sonraki şikayetler olsun, midenizi derhal rahatlatacak birçok doğal yöntem bulunuyor. Konuyla ilgili doktorunuzdan bilgi almaya çalışın veya eczacınıza danışarak bilgi sahibi olun.
Beslenme önerileri


Dengeli, vitamin açısından zengin bol sebzeli bir beslenme tarzı çok sağlıklı. Sarmısak şişkinliği önler, papaya veya rezene krampları hafifletir ve hazmetmeyi kolaylaştırır. Ayrıca yavaş yemek yemeyi ve iyice çiğnemeyi unutmayın.
Güneşi hayatınızdan eksik etmeyin Kendi kendinizi tedavi etmeniz de mümkün. Stresten kurtulmak için gözlerinizi kapayın ve güneşin altında yattığınızı hayal edin. Ardından ellerinizi yavaşça karnınızın üzerine koyun ve güneşin sıcaklığını hissetmeye çalışın.

kaynak netten

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.