Buraya Reklam Verebilirsiniz

Mide Hastalıkları için Giresun - Alucra Kaplıcaları

Giresun kaplıcaları, özellikle mide hastalığından şikayet edenler için çok faydalı. Başta mide rahatsızlıkları olmak üzere romatizma, şeker hastalığı, bağırsak, karaciğer ve sinirle ilgili hastalıklar için şifalıdır. On binlerce kişi, Giresun Kaplıcalarında  şifa bularak sağlığına kavuşuyor. Bölge için "Şifa gücüne sahip sağlık yurdu" deniliyor.

Giresun Kaplıcalarında bir tedavi programı ile bazı rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün kaplıca suyu, özellikle mide hastaları için şifa kaynağı. Tedavi programında dikkat edilecek hususlar,, Kaplıcada sabun ve benzeri temizleyici kullanmamak, sabun ve temizleyici maddeler tedavinin etkisini azaltıyor, sıcak havuza yavaş yavaş girimek ve su içinde olabildiğince hareketsiz kalmaktır..

İnsan vücuduna en uygun tedavi, 35,38 derece aralığında sıcaklığa sahip olan kaplıca sularında yapılır. Genelde önerilen tedavi, belli zaman aralıklarında termal su ile dolu bir havuza girilerek gerçekleştirilir. Tüm vücut ile yapılan küre "tam banyo", yarı beline kadar suya girilerek uygulanan türüne "yarım banyo" ve su kaynağının zengin olduğu merkezlerde duş mekanizması aracılığı ile uygulanan türüne "duş banyosu" adı veriliyor.

Giresun Kaplıcaları:
Giresun İli, Alucra İlçesi, Aktepe Köyü sınırları içerisindeki Belen Çayırı bölgesinde Hayran sıcak su kaynağı, iki adet de içme suyu, hayran kaplıca şelalesi ve temiz havasıyla nadide bir dinlenme tesisidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.