Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kızlık Zarı Bozulmadan Hamile Kalınabilir mi?

Kızlık zarı her ne kadar süzgeç görevi görse de çoğu zaman kızlık zarı yırtılmadan da hamile kalınabilmektedir.

Kızlık zarının yırtılmadan hamile kalınabilmesi için yeterli miktarda spermin vajinadan içeriye kanallara geçmesi gerekir. Bazı kişilerde bu olmazken hala bekar olup ama hamile kalan birçok kadın da bulunmaktadır.

Kızlık zarı hamileliğe engel değildir. Bazı durumlarda örneğin ilk cinsel ilişki yaşandığında zarın çok esnek olması nedeni ile hiç kan gelmez ve bekaret zarı yırtılmadı denilir işte tam bu durumda hamile kalınabilir. Çünkü ilk cinsel ilişki sırasında spermler eğer vajina içinden yol bulup geçmişse o halde hamile kalmış olmaz kaçınılmazdır.

Kızlık zarı senelerce yırtılmayıp ama birkaç çocuğu olan kişiler bulunmaktadır. Anadolu da tabi bu durum farklı algılansa da aslında zarın esnekliğinden dolayı yırtılmaz olmadığı bilinmektedir. Doktor kontrolünde kızlık zarı kontrolü yaptırılabilinir.

Bu sayede kızlık zarı kontrolü yapılırken neden yırtılmadı ile ilgilim de bilgi alınabilmektedir. Böyle bir durumda endişeye kapılmadan doktor kontrolü yaptırırsanız size nedenleri ve sonuçları ile ilgili olarak net bir bilgi doktorunuz tarafından anlatılacaktır.

Kızlık zarı yırtılmadan hamile kalınabilir mi bu soruyu da yine doktorunuzdan öğrenebilir daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.