Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hamilelikte Cinsel ilişki Ağrıları

Cinsel ilişki esnasında yaşanan ağrı sancı ve yanma hissi tıpta Disparoni olarak tanımlanır. İlk cinsel ilişki ağrı duygusuna yol açabilir. Ancak bu yoğun ve sonraki ilişkilerde süren bir ağrı hissi değildir. Hamilelikte cinsel ilişki ağrı yaşatabilir. Bu durumun sakıncaları olabileceğinden hamilelikte cinsel ilişki konusunda dikkat edilecek hususların bir uzmandan öğrenilmesi gereklidir. Bilinçli olunduğu takdirde hamilelikte de sağlıklı bir cinsel hayata sahip olmak mümkündür. Bu normal durumların dışında yaşanan ve süreklilik arz eden cinsel ilişki ağrı problemlerinin tedavi edilmesi gereklidir. Tedavi edilmediği takdirde bu durum beraberinde psikolojik problemleri ve evliliklerde sorunları getirmektedir.

Bu soruna sıklıkla jinekolojik hastalıklar sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle jinekolojik muayene yapılması şarttır. İlk ilişkiden itibaren süreklilik arz eden ağrılar Primer Disparoni olarak adlandırılır. Normal bir cinsel hayat yaşanırken sonradan ortaya çıkan ağrılara ise Sekonder Disparoni ismi verilir. Vajinanın girişinde veya vajina içinde hissedilen ağrılar Yüzeysel Disparoni olarak değerlendirilirken kasık kısmında meydana gelen ağrılar Derin Disparoni olarak kabul edilir.

Yaşanan bu cinsel ilişki ağrıları birçok farklı nedenden ötürü ortaya çıkabilir. Vajinada meydana gelen bazı enfeksiyonlar bu ağrılara sebep olabilir. Doğum sonrasında atılan dikişler gerektiği gibi iyileşmemiş ise cinsel ilişki sırasında ağrı yaratabilir. Vajina daraltılması amacı ile yapılan operasyonlar ve rahmin alınması için yapılan ameliyatlar sonrasında da bu sorun yaşanabilir. Bu sağlık sorununa yol açan diğer sebepler arasında; menopoz vajinal salgıların azlığı doğuştan var olan vajina yapı bozuklukları kızlık zarında anormallikler ve vajinismus sayılabilir.

Ayrıca bu ağrıların altında çok daha ciddi sağlık sorunları yatıyor da olabilir. Bu nedenle ihmal edilmemesi ve kendi kendine geçmesinin beklenmemesi gereken bir sağlık sorunudur. Unutulmaması gerekir ki; bu sorunun sebebi ne olursa olsun tedavisi mümkündür. Uzman bir jinekolog tarafından sorunun nedeni belirlenerek uygulanan tedaviden kısa sürede sonuç alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.