Buraya Reklam Verebilirsiniz

Emzirme sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Annelerin emzirme sırasında dikkat etmesi gereken noktalar da var. Bebeği emzirmeden önce şekerli su, süt gibi herhangi bir ek gıda verilmemesi gerekiyor. Uzmanlar, anne sütünün bebeği çeşitli enfeksiyonlardan rahatlıkla koruduğunu vurguluyorlar. Annenin sütünün bol olması bebeğin emzirilmesi ile doğru orantılı. Yani bebek ne kadar çok emzirilirse, annenin sütü de o kadar çok oluyor. Bu arada annenin emzirme sırasında dikkat etmesi gereken bir nokta daha var. O da bebeğin süt bitene kadar aynı göğüsten emzirilmesi.

Çalışan pekçok anne bebeğini düzenli olarak emziremediği için anne sütü yerine diğer gıdalarla beslemeyi tercih ediyor. Oysa uzmanlar anne sütünün 24 saat buzdolabında saklanabileceğini ve daha sonra kaşıkla bebeğe verilebileceğini hatırlatıyorlar.

Emzirme öncesinde veya belirli aralıklarla göğüs temizliğini sağlayabilmek için sabun veya benzer maddelerle temizlik yapmaya gerek olmadığını belirtiyor uzmanlar. Çünkü annenin bebeğini emzirdiği süre boyunca, göğüslerini koruyacak maddeler bebeğin başının etrafındaki küçük bezlerden salgılanıyor ve otomatik bir koruma sistemi oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.