Buraya Reklam Verebilirsiniz

Doğum Sonrası Cinsellik

Doğum sonrası acılı ağrılı ve halsiz bitkin bir biçimde sizi bırakabileceğinden dolayı uzmanlar bu konuda kesin olarak uyarı yapmakta olup en az 8-10 hafta arası cinsel ilişkide bulunulmaması gerektiğini altını çizerek söylemektedirler. Neden 8-10 hafta çünkü doğum sonrası bir kanama süreci olacaktır.

Normal doğum veya sezaryan her iki süreçte de doğum sonrası kanamalar görülmekte olup 8 hafta kadar sürmekte olan bu kanamalarda henüz vajinal bölge yara ve vajinanın toplanması 8-10 hafta süreceğinden dolayı bu dönemler arasında kesinlikle cinsel ilişkide bulunulmaması çok önemlidir.
Bazı kadınlarda bu durum 5 hafta bazı kadınlarda 8 hafta veya 10 hafta sürmektedir. Ancak hiçbir kan gelmeyene kadar vajinanın toplanması beklenmeli ve daha sonrasında cinsel ilişki başlanmalıdır.

Bu süreçte yine eşler birbirine destek olarak bu durumu stres haline getirmeden sağlıklı bir biçimde geçirebilmeleri için daha duyarlı olmalıdırlar. Doğum sonrası cinsellik özellik kadınlarda vajinada ağrı yanma kanama şeklinde durumlar oluşabilir ancak eğer 8ile 10 haftalık süreci tamamladıysanız cinsel ilişkiye başlayabilirsiniz.

Doğum sonrası cinsellik sırasında kendinizde birçok değişim olduğunu fark edeceksiniz. Kesinlikle olumsuzluğa düşmeden eski vücut yapınıza kavuşana kadar bu süreci sağlıklı bir biçimde geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.