Buraya Reklam Verebilirsiniz

Dişleri güçlendiren yiyecekler Nelerdir?

Diş ve Diş eti sağlığı oldukça önemli ve küçümsenmemesi gereken sağlık problemleridir. Sizlere bugün Dişleri Güçlendiren yiyecekler hangileridir – Dişleri Güçlendiren Yiyecekler Nelerdir sorularının yanıtlarını vereceğiz.

Diş ve dişetleri rahatsızlıkları asla küçümsenmemesi gereken hastalıklar. Çünkü doğrudan diyabet, kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesiyle bağlantılıdır. Bu nedenle dişlerimizin bakımını çok iyi yapmakla kalmamalı, sağlıklı dişlere sahip olmak için beslenmemize de dikkat etmeliyiz.

Peki dişlere ve dişetlerine iyi gelen, dişlerimizi güçlendiren yiyecekleri biliyor musunuz? Bilgiyuvasi.com açıklıyor:

Oyukları peynirle engelleyin
Peynir dişlerinizde oyukların oluşmasını engeller. İçeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve protein gibi maddeler dişlerde plak oluşumunu ortadan kaldırırken, oyukların da oluşmasını önlemiş olur. Şekerli bir şey yedikten sonra ağzınıza atacağınız büyük bir dilim peynir, şekerin dişlerinize olan negatif etkisini de yok eder. Peynir ayrıca diş minesi için de faydalıdır; dolayısıyla kuvvetli dişlere sahip olmanızı sağlar.

Şekeri kuru üzümden alın
Şekerli bir şey çiğnendikten sonra, bakteriler diş minesini yıpratan asitler salgılar ve zamanla dişlerin çürümesine yol açar. Kuru üzüm de tatlı ve yapışkandır. Fakat diş ve dişeti hastalıklarından sorumlu birçok tür bakterinin gelişimini engeller. Bu nedenle ağızda bulunan çürük ve dişeti hastalığı yapan bakterilere karşı koruma sağlaması açısından dişler için önemlidir.

Yeşil çay keyfi
Dişetlerinin en büyük dostu yeşil çayın içeriğinde bulunan katesin maddesi, ağızdaki bakterilerin yok olmasına ve plak oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Dişeti hastalıkları mutlaka ciddiye alınmalıdır; çünkü diyabet, kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesiyle bağlantılıdır. Yeşil çay, dişeti kanamalarını azaltan sağlıklı bir içecek olduğundan, tüketilmesi dişler için faydalı olacaktır.

Şekersiz sakızı patlatın
Sakız çiğnemenizi öneriyoruz, evet. Ama bu sakız kesinlikle şekersiz olmalı! Çünkü şekersiz sakız çiğnemek diş plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesindeki mineral bozuklukları onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Ayrıca vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.