Buraya Reklam Verebilirsiniz

ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI


Artık havalar gayet sıcak ve ağır tatlılar çok zor tüketiliyor. Ama tatlı vazgeçilmezlerimizdem olduğundan, tercihimiz çoğunlukla dondurmadan, nadirende sütlü tatlılardan yana. Biraz Çilek bulabilirseniz denemizi şiddetle tavsiye edebileceğim bir tatlı. Şİmdiden Afiyet Bal, Şeker olsun.
Malzemeleri:
* 1 kg Süt
* 3 Yemek Kaşığı Un
* 7 Yemek Kaşığı İrmik
* 12 Yemek Kaşığı Şeker
* 1 Paket Vanilya
* 1 Poşet Krem Şanti + Hazırlamak için 1 çay bardağı süt (aida bardakla)
* Arasına Kakaolu Pötibör Bisküvi
Üzeri İçin:
* Yarım kg Çilek
* 3 Yemek Kaşığı Şeker
Çilekli İrmik TatlısıYapılışı:
1. Süt, şeker, irmik, vanilya ve unu kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
2. Mikserde 5 dakika çırpıp ıslattığınız orta boy borcama yarısını dökün.
3. Araya kakaolu bisküvileri bir sıra dizin. Kalan muhallebiyide üzerine dökün.
4. Krem şantiyi hazırlayın ve muhallebi soğuyunca üzerine düzgünce yayın.
5. Çilekleri şekerle beraber rondodan geçirin (çok ezilmesinler) ve şantinin üzerine boşaltın.
6. Soğutup tatlıyı servis edin.
Herkese Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.