Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yalanci Gebelik

Yalancı gebelik, döllenme söz konusu olmadığı halde, kadının kendisini bedensel ve ruhsal olarak gebeymiş gibi hissetmesi durumudur. Bu durum, bir ruhsal dengesizlik içine düşmüş ve çocuk sahibi olma duygusuyla koşullanmış kadınlarda ortaya çıkar. Kadın, gerçek bir gebenin tüm belirtilerini gösterir. Adet görememeye başlar ve gebe olduğuna inanır. Ardından, gebeliğin ilk üç ayında görülen rahatsızlıklar başgösterir: Mide bulantısı; kusma; bol tükrük salgısı; bacaklarda şişme ve şişmanlama. Doktor gebelik testi yapılmasını ister ve sonuç olumsuzdur. Ancak, bazen kadın gebe olduğu inancını korur. Aylar geçer, karnı gittikçe büyür, memeleri şişer ve süte benzer bir sıvı çıkar.

Rahim de damarlara kan toplanması nedeniyle büyür. Bu belirtiler, 9. aya kadar varlığını sürdürür ve doğum sancılarına benzer aralıklı ağrılar başlar. Kadın organizmasında görülen bu tür değişikliklerin, aslında hormonal bir temele dayandığı söylenebilir. Yani ruhsal durum, hipotalamusun çalışmasını, dolayısıyla da hipofizer salgıyı etkiler; bunlar da, yumurtalıkların hormon salgılamasına ve döllenme gerçekleşmediği halde yüksek miktarda luteotrop hormonunun meydana gelmesine yol açar. Rahim mukoza dokusunda gebeliğe özgü değişiklikler olur. Böyle bir durumda ruhsal tedavi gerekir. Amaç, kadını böyle bir davranışa yönelten etkenleri bulmak ve ortadan kaldırmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.