Buraya Reklam Verebilirsiniz

Osmaniye Avluk Kaplıcası

Osmaniye Kadirli İlçesi Avluk Köyü Sınırlarındadır. kadirli ilçesine 15 km. mesafededir. Avluk kaplıcasının tarihi Roma dönemlerine kadar uzanır, kaplıca çevresinde Roma dönemlerine ait kalıntılar mevcuttur.
Kaplıcanın suyu mide, bağırsak, böbrek ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Killi Toprakları "Cilt Güzelliği, ciltteki akne ve siyah noktalar, cilt kırışıklığı, cilt lekeleri ve cilt bakımında" kullanılır. Aynı zamanda kaplıcanın çevresi çam ağaçları ile kaplı olup, kaplıcanın mesire yerlerindendir.

Kaplıca’ da su sıcaklığı 42-46 derece arasında değişir. Şifalı sulara sahiptir. Şifalı olan bu su kalsiyum bikarbonat ve kalsiyum sülfat bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum dışında içinde sodyum, magnezyum, potasyum , klor, fosfor ve amonyum iyonları da vardır. Bileşiminde az miktarda da olsa radyoaktif özellikte maddeler bulunur. radyoaktif maddelerin romatizmal hastalıklara iyi geldiği için aranılan bir kaplıcadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.