Buraya Reklam Verebilirsiniz

Karaciğer Rahatsızlıklarında Yalancı İğde

Yalancı iğde, 1,5 - 3,5 metre yüksekliğinde ve dikenlerle kaplıdır, bataklık alanlarda ve hatta çakıl üzerinde, nehir kıyılarında kümeler halinde yetişir. Yalancı iğde, Ağustos -Eylül arasındaki dönemde hasat edilir, Eylülden sonra C vitamini azaldığı için bu dönemlerde hasat edilmesi önerilir. Yalancı iğde dikeni gıda sanayi, kozmetik, cilt bakımı ürünleri, ormancılık ve eczacılıkta kullanılır. Özellikle Karaciğer sorunlarının tedavisinde, Romatizma hastalıklarında ve Mide ülserlerinin tedavisinde olumlu etkileri vardır.

Yalancı İğde Faydaları
Yalancı iğde içerdiği bol vitaminlerle bir enerjilendirme kaynağı olduğunun yanı sıra, kansızlık önleyici, anti-inflamatuar ve aynı zamanda (obeziteye karşı tedavi durumlarında) iştah azaltıcıdır. İyi bir koroner koruyucudur ve yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir. Yalancı iğde bol miktarda C, A, B1, B2 vitaminleri içerir, ayrıca e, B6, B9, E, K, P, F, vitaminleri, mikro fosforik, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, ve sodyum barındırmaktadır. Krem ve losyonları Cilt bakımı için faydalıdır.  Yalancı iğde, karaciğer hücre arındırma ve iyileştirilmesi, karaciğer rahatsızlıklarını tedavi etmede etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu proteinler ve içerdiği karoten kanseri önlemede etkilidir. Ayrıca narkotik etkiler ile rahatlatıcı bir his verir.

Tedavi
Mide ve duodenum ülseri, alerji, ishal, kurdeşen, romatizma, nöro-endokrinolojik rahatsızlıklar, yalancı iğde dikeni yağı kullanılarak tedavi edilebilir. Ayrıca, alkol bağımlılığı, anemi, halsizlik ve strese karşı kullanılabilir. Oftalmolojik rahatsızlıklar, hipertansiyon ve diş eti iltihabı tedavisinde etkilidir. Yalancı iğde dikeni, diğer tıbbi bitkilerle karıştırılmak mükemmel bir tedavi yöntemidir. İlaç laboratuarlarında işlenen yalancı iğde dikenleri ile elde edilen ürünler depresyon, Parkinson hastalıkları, tümörler, adenom ve lösemi hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. 

Termal ve kimyasal yanıklar, mantar hastalığı ve bulaşıcı egzema yalancı iğde dikeni yağı içeren ürünler yardımı ile tedavi edilir. Olumlu etkileri ile sedef hastalığının tedavisinde, soğuk algınlığı veya grip vakalarında ise göhsü yumşatmak için kullanılır.

Hazırlanışı
Yalancı İğde Meyve Yağı
Yalancı iğdenin taze meyveleri 150g meyve ve 150ml ayçiçek yağı 3 hafta boyunca oda sıcaklığında tutulur. Bundan sonra, tohum ezilir ve bir kez daha aynı oranda yağa yerleştirilir, sıcak bir yerde tutulur, iki gün sonra yüzeyindeki yağ alınarak başka kase içine taşınır. Bu yağ üç haftalık bir süre içinde günde üç kere 30 damla lokal yüzeylerde kullanılır. yarım litre Meyve yağı, bal ile karıştırılır ve yarım litre su ile meyve şurubu elde edilir. Homojenizasyon sonrası şurup buzdolabında saklanır. Bu şurup günde 4-6 tatlı kaşık olmak üzere olarak kullanılır.

Yalancı İğde Dikeni Yağı
Ayçicek yağı içinde 500gr iğde dikeninin üzerine bal dökülür ve ezilir, Bu karışım soğuk algınlığı, grip ve vücudun dirençli tutmak için her gün bir kaşık kadar alınır.

Yalancı İğde Dikeni Tentürü
yedi kaşık iğde dikeni bir şişeye konur ve 70 - 80 derece kadar ısıtılır, 250ml alkol üzerine dökülür, 15 gün boyunca yumuşamaya bırakılır, karıştırılarak ince bir elekten geçirilir. Bu tentür etkili bir dezenfektandır.

Alternatif Tedavi, Şifalı Bitki, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Yaşlanma Etkileri.Kaynak.http://www.7gunsaglik.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.