Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hamilelik Seks Yapmaya Engel mi?

Hamilelik özellikle bu zaman sürecinde belli kısıtlamaların yaşanması gereken ve daha yavaş olunması dikkatli olunması gereken bir durumdur. Dolayısı ile çiftler bu konuda oldukça hassas davranmaları gerektiği gibi daha duyarlı ve anlayışlı davranmak durumdalardır.


Özellikle erkekler hamilelik döneminde daha duyarlı eşlerinin yanında onlara destek olarak yanlarında olduklarını hissettirerek eşlerini mutlu edebilirler. Hamilelikte seks önemli bir durumdur. Ancak hamilelikte belli hususlar esas alınarak seks yapılması gerekir.

Özellikle hamilelik döneminde karın üzerine herhangi bişr baskı yapılmamasına dikkat edilmeli ve kadının altta olacağı pozisyonlar hiçbir şekilde denenmemelidir. Bu durumda sıkışan bebek ve su kesesi patlayabilir ve bu durumda da düşüklere neden olabilirsiniz.


Hamilelik seks yapmaya engel değil ancak belli bir aya kadar değil aslında uzmanlar dikkatli ve hassas olunduğu takdirde son aya kadar cinsellik yaşanabileceği kanısında ancak 6. aydan sonra karın iyice büyüyüp kadın kendini çok ağır ve yavaş hissetmesinden dolayı cinsel ilişki konusunda oldukça zorlanabilir ve rahat hareket edemez.

Dolayısı ile cinsellik 6. aya kadar dikkatli ve doğru pozisyonlarda yaşanabilir bunun dışında 6. aydan sonra yaşanmamalı veya yaşanabiliyorsa da özellikle karın bölgesine herhangi bir baskı yapılmaması konusunda oldukça dikkatli olunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.