Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebelik Sirasindaki Korkular

Gebelik sırasında korkular artar. Çünkü her şeyden önce ağrılar ve değişmeler korku verir.
Özellikle son aylarda hemen hemen bütün kadınları saran bir korku daha vardır: Bebeğin normal olup olmayacağı korkusu. Bu düşünce, çoğunlukla kuruntulu kadınlarda, bir saplantı haline gelir. Oysa, istatistiklere göre, bebeklerin % 96 sı bütünüyle normal doğar, % 3 'ünün kolaylıkla halledilebilen 'sorunları vardır; yalnızca % 1 'lik anormallik gösterirler.

Kuşkusuz, her gebelik için az da olsa bir anormal çocuk doğurma olasılığı vardır; ama bu yüzden dokuz ay kendine işkence etmek anlamsızdır. Üstelik, çağımızdaki ilerlemelerle anormal doğum oranları da giderek düşmektedir.



Bir de çocuğa iyi bakamamak!..

Bütün kadınları korkutan çocuğuna doğumdan sonra iyi bakamamaktır. Ancak bunu da büyütmemek gerekir.

Diğer Bazı Korkular: 


- Bedenin önceki biçimini alamayacağu korkusu;
- Eşin cinsel ilgisini çekmeme korkusu;
- Doğum için zamanında hekim bulamama ve hastaneye yetişememe korkusu;
- Bağımsızlığını kaybetme ve yalnız kalma korkusu.

Kolları sıvamalı, daha çok çalışmalı, daha çok sevmeli, mümkün olanın en iyisini yapmaya çalışmalısınız. Bütün bunları yapmak zorundasınız; çünkü onu isteyen sizsiniz !
gebelik sırasında korku ve endişeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.