Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebelik öncesi muayene

Anne ve baba adaylarının, bebek yapmadan önce bir sağlık denetiminden geçmeleri gereklidir. Böylece, gebelikte ortaya çıkabilecek tehlikeler önceden saptanmış, önlemler alınmış olur. Çiftler üstünde yürütülen "hastalık yaygınlığı" araştırmalarının çoğu, "evlilik yaşamı"nın, özellikle gerilimin neden olduğu hastalıkları azalttığını göstermiştir.

Bunun nedeni, iyi düzenlenmiş ve huzurlu bir yaşamın organizmanın düzenli çalışmasını kolaylaştırmasıdır. Ortaya çıkabilecek hastalıkların dikkatle araştırılması, tanıları ve tedavilerini yaptırmak, hem çiftler, hem de gelecekteki çocuklar için duyulması gereken bir sorumluluktur. Gelecekte hem size, hem de çocuklarınıza çeşitli sorunlar çıkarabilecek bugünün önemsiz rahatsızlıklarıyla ilgilenmeniz gerekir.

Başvuracağınız ilk kişi, ailenizi yakından tanıyan ve daha önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklar üzerinde değerlendirme yapabilecek durumda olan, aile hekiminizdir. Önce hekim, hangi testlerin yapılması gerektiğini belirleyebilmek için, sizi dikkatli bir genel muayeneden geçirecektir. Aile hekimi, farklı organlar ve düzenekler arasında bağlantı kurar ve sizin çeşitli uzmanlar arasında, yararsız, çok masrafa yol açan gidiş gelişlerinize gerek bırakmaz. Eşlerin uyum içinde olması için, sağlıklı olmaları, eğer bir hastalık söz konusu ise, bunu olgunlukla kabul etmeleri gerekir. Bu hastalıklar, gizemli ve kuşku verici görüntülerinden sıyrıldıktan sonra, o kadar korkutucu değildir. Genellikle gebelik öncesi yapılan bir muayene, hangi çiftlerin gebe kalma ve gebelik süresine bağlı sorunları olabileceğini belirler.

Söz konusu testler, bu organlarla ilgili şikayetler olmasa da, mutlaka yaptırılmalıdır. Bu öneri, sürekli sağlık denetiminden geçme alışkanlığı olmayan ve bu tür bir muayeneyle ilk kez karşılaşanlar için geçerlidir. Düzenli biçimde hekim kontrolü altında olan ve yakın zamanda bu tür incelemeleri yaptırmış olanların bunları yinelemeleri elbette gerekmez. Bu durum, oldukça yakın bir geçmişte yaptırılan kimyasal kan tahlilleri için de söz konusudur.Ancak bazı durumlarda hekim, testlerin yinelenmesini isteyebilir. Sonuç olarak, genel bir muayene, hastalıkları önleyici ( profilaktik ) ve tedavi edici ( terapötik ) bütün önlemleri almanıza yol açar ve genel sağlık durumunuzu öğrenmeniz için iyi bir fırsat yaratır. Böylece bu incelemeler, sağlığınızı daha düzenli biçimde denetlemenize yardımcı olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.