Buraya Reklam Verebilirsiniz

Beyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa

Beyaz zambak diğer adıyla çayır zambağı. Beyaz zambak yaprağı, yaralar, kesikler ve yanıklar için klasik ev ilacı olarak kullanılmaktadır, Ayrıca deride kabarcıklar, şarbon yaraları içinde şifalı bir bitkidir. beyaz zambak çiçeği kapalı bir şişe su içinde bekletilirve bu su "göz ağrısına karşı" kullanılır. 
Alkol içinde bekletilen beyaz zambak çiçekleri ve yaprakları "cilt lekelerine" karşı kullanılır. 

Beyaz zambak çiçekleri krem haline getirilir ve bu krem yaralara karşı kullanılır. Beyaz zambak çiçekleri ile yapılan bitki çayı kan temizlemek için bire birdir. Ayrıca beyaz yonca ve şakayık kökü ile karıştırılarak, leucorrhea (Kadınlarda görülen beyaz akıntı) karşı kullanılır. 

Haşlanmış zambak kökü enfekte yaralar ve göğüs üzerine sürülerek öksürük giderilmesinde kullanılır. Ayrıca haşlanmış zambak kökü merhem halinde kaşlara sürüldüğünde "kaş büyümesini" teşvik eder. Beyaz zambak kökü püre haline getirilerek küçük bir tencereye yerleştirilir, içine bir miktar balmumu eklenir ve iyice kaynatılır ve elde edilen akışkan su yatmadan önce kaşlara sürülür.

Yaprakları bakteri öldürücü, iyileştirici ve sikatriks etkiye sahiptir. Dahili ve harici çeşitli yaraları tedavi etmek için kullanılabilirler. Bu yapraklar, ağrıyı hafifletilmek için de yararlıdır. Ayrıca, bronşiyal sekresyonları için balgam sökücü olarak da kullanılabilir. Ayrıca "sinir sistemi" üzerinde sakinleştirici etkisi için de kullanılabilir . Aynı zamanda "kalp hastalıkları" için yararlıdır. 

Şu tıbbi durumlar için kullanılabilir: abseler, yanıklar, kabuslar, göz ağrıları, sinir uyarımı, farenjit, fronkül, larenjit, inflamasyon Üst solunum sistemi, kulak iltihabı, uykusuzluk, otit, kalp çarpıntısı, tırnak enfeksiyonları, yaralar, stres, bellek hatası, kuru öksürük (günde 2-3 bardak çayı geçmemelidir.)

Hazırlanışı: Apse, yanıklar, harici yaralar haşlanmış veya fırınlanmış zambak kökleri sıcak bandaj ile sarılarak kullanılır, sıcak bir bandaj ile her 6-8 saatte bir değiştirin. Bu iyileşme sürecine yardımcı olur. 
Bir bardak suya bir çay kaşığı zambak çiçeği koyun, kaynar suda 15 dakika kaynatın ve filtre edin, günde 3 bardak kadar tüketebilirsiniz. 
70cc alkol içinde 5 adet zambak yaprağı ile bir tentür hazırlayın. Genellikle sallayarak, 15 gün boyunca oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın. Alkol konsantre edildiğinde çok daha etkilidir fakat su ile seyreltebilirsiniz yarlar ve akneler için günde birkaç damla pamuk üzerine damlatarak akne ve yaralar üzerine sürebilirsiniz.
Göz ağrıları veya diğer göz hastalıkları için 2 çay kaşığı zambak çiçeğini 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın, bu suyu süzerek bir parça pamuk yardımıyla gözlerinize kompress yapın. Beyaz zambak yaprakları, "kozmetik durumlar" ve "cildin dış sorunları" için yaygın bir kullanım alanına sahiptir.
Kategori: Şifalı Bitkiler, Alternatif Tedavi, kaş bakımı, cilt bakımı, sivilce ve akneler, kesik ve yaralar, öksürük, kadın hastalıkları, kozmetik ürünler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.