Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kızlarda Erken Ergenlik

Merve’nin fiziksel yapısı her zaman için sınıf arkadaşlarından farklı olmuştu. Toplu çekilen sınıf resimlerinde uzun boyundan dolayı hep arka sıralarda olurdu. 3. sınıftayken ondan başka sütyen giyen yoktu. 4. sınıfta da adet görmeye başladı. Bu durumdan o kadar korkuyor ve utanıyordu ki, adet gördüğünü birileri öğrenecek ya da anlayacak diye bir hafta okula gitmedi.

Ergenlik döneminin ilk zamanları kızlar için zor bir durumdur. Akranlarınız arasında ergenlik dönemine geçen ilk sizseniz iş daha da zorlaşır; kendinizi garip ve anormal hissedersiniz, arkadaşlarınızdan utanır ve çekinirsiniz. Aslında sınıf arkadaşlarınızda bir an önce adet görmeye başlamayı meraklı bir şekilde beklerler. Zaten sene içinde başka kızlarında ergenliğe adım attıklarını görürsünüz. Bir süre sonra herkes ergen olur.

Ama tüm bunlar olup da siz rahatlayana kadar temizliğinize dikkat ederseniz ve hijyene önem verirseniz, sınıf arkadaşlarınız durumunuzu fark etmeyeceklerdir bile. Ta ki, siz onlara söyleyene kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.