Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebelikte Tatiller

Tatil önerileri, gebeliğin dönemi ve gidişine göre değişir. Daha önce bir düşük yapılmış ya da gebelikler zor geçirilmişse, hekimin öğütlerini dinlemek yerinde olur.

Gebeliğin normal gittiği öteki durumlarda, aşırı yorgunluktan kaçınmak koşuluyla, rahatça tatil yapılabilir. Kır yerlerinde tatil yapmaktansa, her türlü rahatlığın sağlandığı ve sağlık hizmetlerinin her an el altında bulunabileceği ev ya da otel gibi yerlerde tatil geçirmek daha iyidir.
Bütün gebelikler için geçerli olan genel bir kural da şudur: istenmeyen durumların önlenmesi bakımından gebeliğin son ayında, doğumun yapılması kararlaştırılan yerden fazla uzaklaşılmamalı, yapılacak yolculuk doğumun yapılacağı yere en çok bir saatlik  uzaklıkta olmalıdır. İlk aylarda deniz kenarına, dağa ya da kırlara gidilebilir. 

Ancak daha önceden gebeliğin normal biçimde gidip gitmediğini anlamak için, hiç değilse ilk muayeneyi yaptırmak gerekir. Düzgün ya da hafif eğimli yerlerde yürümek koşuluyla, beden eğitimi ve açık havada yürüyüşler hem kadının, hem de bebeğin sağlığı için yararlıdır. Güneşte uzun süre kalmamak gerekir, çünkü bu durumda hem aşırı sıcakla, hem de güneş ışınlarıyla uzun süre karşı karşıya kalmak yüzdeki gebelik lekelerini artırır. Tatiller, karı-koca arasında, alışkanlık ve tercihlerine göre, ama kadının gebelik durumu göz önünde tutularak kararlaştırılmalıdır.
gebelikte tatil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.