Buraya Reklam Verebilirsiniz

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeleri:
* 1 Kg. Barbunya
* 2 Orta boy Soğan
* 1 Havuç
* 3 Domates
* 1 Tatlı kaşığı Şeker
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* Sıvı yağ
* 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
* 1 Yemek kaşığı Limonsuyu
Yapılışı:
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerlerini 2 parmak geçecek suda 10-15 dk haşlanır. Bu arada soğan, havuç ve domatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp soğanlar kavrulur, sonra havuç ve domatesler eklenir. 3-4 dk daha kavurduktan sonra şeker ve zeytinyağı ve Barbunyalar da ilave edildikten sonra üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir. Tuzu da konulup kısık ateşte pişirilir. Maydanoz ile süslenip soğuk servis yapılır. Tercihe göre üzerine limon suyu dökebilirsiniz. Herkese Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.