Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yaşadığın Gerçek Aşk mı?

Aşk gözünü nasıl açmalı;)Aman dikkatli ol! 14 Şubat Sevgililer Günü diye kendini kaptırma, gözlerini bozma:) Unutma, aşk sadece gözlerimizi kör etmiyor, aynı zamanda şaşı yapıp çift de gördürüyor; net bakış açını yok edip astigmat da yapıyor. Bak, aşk bize neler neler ediyor.

Aşkın Gözü Astigmattır
Eğer, hayata karşı bakış açındaki netlik bozulduysa...

Aşk, bazılarının gözünde şekil bozuklukları oluşturur, dolayısıyla hiçbir şeyi net göremezsin. Örneğin...

* Belki de önceden hiç de yakışıklı bulmayacağın bir tip, şimdi sana dünyanın en yakışıklı çocuğu gibi gözükür. İnsanlar yanına yakıştırmasalar bile onları takmazsı. Bu çocuğun şekli şemali, boyu posu yaşı başı sana hiç de rahatsızlık vermez.
* Önceden nefret ettiğin hayat, şimdi tozpembedir. Herkes güzel, herkes iyi, her şey mükemmeldir. Bulutların üzerindesindir. Dünyada kötü, çirkin hiçbir şey yoktur!
Net görmek için: Biraz gözlerini açman gerekiyor. Net görebilmek için çevrendekilerin sözlerine kulak kabartmalısın belki de. Sana doğru görüş açısı kazanmanda en çok
arkadaşların yardımcı olabilir.

Aşkın Gözü Şaşıdır

Eğer, her zaman, her yerde sürekli mütemadiyen onu görüyorsan...
Karşıdan gelen adam, otobüsteki arkası dönük çocuk, evin önünden geçen baban yaşındaki adam... Herkes, herkes ona benzer! Gözbebeklerinde hep o vardır! Çevrendekiler, daha doğrusu seni her gören, aşkın seni şaşı ettiğini, tuhaf bakışlarından, Leyla tavırlarından hemen anlar. Artık bir uzaylı gibi görünürsün gözlere! Her yerde onu gördüğün için, sersem sersem ortalarda gezinirsin. İnsanlar senin bu halini oldukça komik bulurlar. Ama zamanla bu durum acınası bir hal alır. Çünkü şaşılık ilerledikçe, sevimli görüntün rahatsız edici olmaya başlayabilir. Ve herkes senin bu derdine derman bulabilmek için uğraşmaya başlar.
Net görmek için: Vah vah, pek fena, demek aşk seni şaşı etti:) Yapman gereken ne biliyor musun? Göz egzersizleri yapmak! Bakış açını ona sabitlemek yerine, gözlerini arada bir arkadaşlarına, ailene ve çevrendekilere çevirmek ve gözlerini ondan almak!

Aşkın Gözü Miyoptur

Eğer, ilişkiniz yakın mesafeden iyi, uzak açıdan pek de parlak gözükmüyorsa...
Tutku, aşk, sevgi, hepsi mevcut, her şey süper! Ama sadece yakın açıdan! Gel gelelim, uzaktan baktığında, bu çocuk senin geleceğini bulandıran, hayatında yer almaması gereken biri. Neden mi? Beraberken mutlusunuzdur, ama yanından ayrıldığı an ortadan resmen kaybolur. Günlerce ortaya çıkmadığı bile olur! Aramaz, sormaz, ne desen, ne yapsan seni takmaz! Fakat, ne zaman keyfi gelir, seni aramaktan çekinmez. Arar, buluşma taleplerini dile getirir, hatta icabında yalvar yakar bile olur. Sen de dayanamaz ve onunla görüşmeye zaten dünden razı olduğun için hemen buluşursun. Ve bu böyle sürer, gider. O çağırır, sen gidersin! Aslında gerçekleri bal gibi bilirsin de, nedense bir türlü görmek istemezsin. Biraz uzaklara bakabilsen, bu ilişkinin bir geleceğinin olmadığını ah bir görebilsen! Ama aşk işte, göremezsin!
Bunun yanında aşk miyoplarında bulanık görüntüye sebep olan birkaç durum daha vardır.
Aile problemleri: Ailen onu ya da onun ailesi seni istemiyor olabilir. Bu durumda geleceğiniz pek de parlak gözükmez.
Eğitim problemi: Kültür seviyesi sana uygun değilse, zamanla aranızda sorunlar
çıkabilir.

Çapkınlık hadisesi: Daha önceden çapkınlık sabıkası varsa ve yapmaktan vazgeçmeye niyeti yoksa, onun kısa dönemli aşkların adamı olduğunu hatırla.
Net görmek için: Tavsiyemiz, sana geleceği göstermeleri için lens ya da gözlük görevindeki arkadaşlarından uzak kalmaman. Hatta, lazerle gözlerini çizdirmen ve kökten bakışlarını tekrar netleştirmen de gerekebilir.

Aşkın Gözü Hipermetroptur
Eğer, önünü, yakın mesafeyi göremiyor; sadece ilerisini, geleceği görmek için çabalıyorsan... Bugünü yaşayamayan, elinde olanların kıymetini bilemeyenlerin hastalığıdır, aşk hipermetrobu! Onlardan biri olup olmadığını nereden mi anlarsın?

* Gelecek için tasalanırken, gözlerinin önündeki mutluluğu göremeyen akıllılar vardır ya hani, işte onlar, bunlar! Akıllara zarar göz bozuklukları sebebiyle, ellerindeki aşkı tam anlamıyla yaşayamaz ve sürekli şüphe içinde ortalarda gezerler.
* Oysaki, karşı taraf genellikle onlara kör kütük aşıktır! Bir dedikleri iki olmaz, ama en küçük bir anlaşmazlıkta, 'Acaba benimle ciddi düşünmüyor mu', 'Ya başka birine aşık olur, beni terk ederse' diye diye kendilerini kahrederler.
* Genellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkar bu bozukluk. Yani ilk ergenlik döneminde aşk hipermetrobuna pek de rastlanmaz! Ama yaş ilerledikçe, aşk yaşamak için tüm koşullar uygun olsa bile, bunların kaygıları yakın mesafeden kendini göstermeye devam eder.
Net görmek için: 'Ölü Ozanlar Derneği' filmini izlemiş ya da kitabını okumuş muydun? Orada geçen bir 'Carpe Diem' sözü vardı hani! Haydi, sen de durma, 'gününü yaşa!' Kaygılarından uzaklaş ve bugünün, şu an yaşadığın güzel duyguların tadını çıkar. Yarın bir gün tasalanman gerektiğinde o zaman dertlenirsin. Bugüne yazık değil mi şimdi, yok yere onu harcıyorsun?

Aşkın Gözü Kördür
Eğer kör kütük aşıksan, ondan başka hiç, ama hiçbir şey görmüyorsan...

Aşk efendi, sen ise bir kölesin. Kalbin, beynin, duyguların, aşkın boyunduruğu altında. Efendin aşk, bak sana neler eder!


* Onun negatif yanlarını asla görmezsin. Sonradan `aman Allah`ım, ben bunları nasıl göremedim` diyeceğin o kadar çok şeyi, görmezden gelirsin ki! Kim ne derse desin, o mükemmeldir. Senden başkasına bakmıyor, senden başkasını sevmiyordur! Biri aksini söylese, sizi kıskandığını bile düşünürsün.
* Günün 24 saati onunla olmak ister, sürekli beraber olduğun arkadaşlarını bile unutursun.

Net görmek için: Tedavisi en zor göz bozukluğu, körlüktür! Körlük sürecinde yapacağın hatalar sana pahalıya patlayabilir. Sonradan pişman olacağın şeyler olabilir bunlar çünkü. Gözün kör ya hani, fark etmezsin bile! Bu yüzden çok dikkatli olmalısın. Örneğin, cinsellik de dahil olmak üzere hiçbir isteğine, sırf seni bırakmasın diyerek boyun eğmemeli, onun için tüm paranı feda etmemeli, arkadaşlarını unutmamalı, fedakarlığın dozunu kesinlikle abartmamalısın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.