Buraya Reklam Verebilirsiniz

Terbiyeli Kereviz Yemeği

MALZEMELER

1 kg. kereviz (küçüklerden)
3 adet küçük boy patates
1 küçük boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 bardak su



TERBİYESİ İÇİN

1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı (tepeleme değil) un
1 limon suyu
1 çay bardağı su


HAZIRLANIŞI
  • Kerevizler ve patatesler kızartmalık patatesten bir daha kalın doğranır.
  • Kerevizlerin rengi beyazlaşsın diye biraz limonlu suda bekletilir.
  • Soğan küçük doğranıp salça, kerevizler ve patateslerle 15 dakika kadar arada karıştırarak kısık ateşte kavrulur.
  • Suyu yavaş yavaş eklenir.
  • Terbiye malzemeleri karıştırılarak eklenir.
  • Biraz daha pişirilip ocaktan alınır.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.