Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kalsit Faydaları

Kemiklerin gelişimi için çok önemlidir.
Sağlıklı  bir kemik omurga ve iskelet  oluşumunu sağladığından  çocuk ve ergenlik çağındakiler için vazgeçilmez bir taştır.
Kalsit suyunun tabii ki saç tırnak ve dişlerimize de olumlu etkileri vardır.

BİYOLOJİK ETKİLERİ:
Berrak kalsit çalışmayan çakraları harekete geçirmek ve tüm çakraları dengelemek için kullanılabilir.
Bir ortamdaki negatif enerjiyi temizlemek için kullanılabilir.
Koruyucu bir taştır. Kişinin kendisiyle barışık olmasına ve iç huzuruna ulaşmasına yardımcıdır.
Öğrenme yeteneğini geliştirir. Bu özelliği nedeniyle özellikle öğrenciler için faydalı olabilecek bir taştır.
Kalsit, kimyasal formülü CaCO3 olan kristalleşmiş  kalsiyum karbonat. Saydam, beyaz, sarı, rustik yeşil ve mavimsi renkte olabilir. Sertliği 3, özgül ağırlığı 2.71'dir. Soğuk ve seyreltik hidroklorik asitte (tuz ruhu) şiddetli bir köpürme ile ayrışır. Çakı ile çizilir. Co2'li sularda çözünerek Ca(HCO3)2  yapar.
Nadiren erüptif kayalardan özellikle pegmatitlerde ilksel olarak bulunur. Genellikle sekonder bir mineraldir. Doğada bolca bulunur.Genellikle karbonatlı sedimanter kayaların (ör:kireçtaşları) ve mermerlerin ana bileşenidir. Çeşitli şekillerde işlenerek boya, kâğıt, plastik sektöründe dolgu malzemesi olarak kullanılır. Plastik sektöründe kullanılan kalsitler ise; kaplı ve kapsız olmak üzere 2 çeşittir.
CaCO3 + ısı › CaO (sönmemiş kireç) + CO2
CaO + H2O › Ca(OH)2 (sönmüş kireç)

Kalsitin metafiziksel ve psikolojik etkileri olduğu bilinmektedir.

Şifalı Taşlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.