Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kadınlar neden mastürbasyon yapar?

Genç kızlarda cinsel yaşama merhaba demenin ilk adımı her zaman mastürbasyon olmuştur. Genç kızları mastürbasyona yönelten en önemli etken, cinselliği yaşayacak başka fırsatlarının olmamasıdır. Cinselliği bir başkasıyla yaşamaktan korkmaları ve utanmaları da önemli sebepler arasındadır. Bunların yanında, kızlık zarını koruma içgüdüsü ve hamile kalma korkusu sıralanabilir.

Yapılan araştırmalar, kadınların yüzde 70′inin mastürbasyon yaptığını ortaya koymaktadır. Aynı araştırmalar kadınların 20′li yaşlarda düzenli olarak mastürbasyona başladıklarını ve haftada bir kez yaptıklarını göstermektedir.
Mastürbasyon , birçok kişi için itici bir fikir gibi görünse de, araştırmalar bunun tersini kanıtlamaktadır.. Alfred C. Kinsey’in dünya çapında yaptığı bir araştırma, kadınların yüzde 70′inin düzenli olarak mastürbasyon yaptığını ortaya koyuyor. Ancak ilginç olan kadınların mastürbasyon yapma nedenleri. Kadınların büyük bir çoğunluğu fiziksel olarak rahatlamak ve rahat bir şekilde uyumak için mastürbasyon yapmaktadırlar.

Araştırma, mastürbasyon yapan kadınların bedenlerine olan güvenlerinin arttığını da ortaya koymaktadır. Mastürbasyon bedeni tanıma ve sevme şansı da kişiye vermektedir.Bir başka ilginç nokta da, düzenli olarak
mastürbasyon yapan kadınların, seks yaşamlarının daha uzun ömürlü olduğu yönündedir.

Kadınlarda mastürbasyonu bakire olanlar veya olmayanlar olarak değerlendirmeliyiz çünkü toplumumuzda bekâret hala önemli bir konu olarak kabul edilmektedir. Kadınlarda mastürbasyon erkeklerdeki kadar fiziksel dokunma gerçekleşmeden düşünce bazında da gerçekleşebilir. Sadece göğüslerine dokunarak dahi mastürbasyon yapabilirler.

Fiziksel istek kasık bölgesine yayılan sıcaklık orada bir basınç hissinin duyulmasına ve klitorise dokunulmasının ihtiyacı ve vajen içinde doldurulması gerekli bir boşluk hissi ile ortaya çıkar. Vajende ki boşluk hissi daha önce cinsel ilişkiye girmemiş bayanlarda çok az veya yoktur. Cinsel ilişki yaşamış kadınlarda ise bu vücut tarafından tanınmıştır ve hissedilir.

Genelde ya klitoris (bızır) elle okşanır veya iki bacak açıp kapanarak sıkıştırılır veya kadına zevk verebilecek bir şeye sürtülür. Bakire olan kadınlar genelde bu şekilde mastürbasyon yaparlar. Ve bunun kızlık zarına hiç bir zararı yoktur. Daha az olarak klitoris okşanırken vajen girişine parmakla baskı uygulanabilir veya vajen girişi veya küçük dudaklar okşanabilir. Bunun da kızlık zarına hiç bir zararı yoktur. Bazı bayanlar kızlık zarı olmayanlar veya önemsemeyenler vajen içine parmak veya parmaklarını sokarlar veya içeriye doluluk hissi verebilecek herhangi bir şey (deodorant kutusu, salatalık, muz, kalem gibi) kullanırlar. Son zamanlarda ülkemizde de bulunan yapay penisler de veya titreşim sağlayan bazı seks oyuncaklarıda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bazı bayanlar ise hem klitorise sürtünme veya baskı hemde vajen içine doluluk sağlayarak mastürbasyon yaparlar. Duşta basınçlı suyun klitorise tutulması ile mastürbasyon ise bayağı yaygın bir yöntemdir, bu da kızlık zarına zarar vermez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.