Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güzel Bir Hamilelik Dönemi Geçirmek İçin Neler Yapılmalı

Her bayan hamilelik döneminin çok güzel geçmesini ve bu günlerin her birinin güzel bir anı olmasını ister. Bunun gerçekleşmesi için aşağıdakilere bir göz atın, mutlaka işinize yarayacak gebelik bilgileri:
Önceliklerinizi belirleyin

-Kendiniz ve gelişmekte olan bebe­ğinizin iyiliği için neye ihtiyacmız olduğunu belirleyin. Yapmanız ge­rekenleri yapın, daha başka neler yapabileceğinize karar verin ve ge­ri kalanını zamana bırakın.
Diğer insanları hamileliğinize dahil edin. Eşinizi, diğer aile üye­lerinizi veya arkadaşlarınızı hami­leliğinize dahil ermeniz, neler yaşa­dığınızı anlamalarına yardımcı ola­cak böylece size karşı daha anlayış­lı ve destekleyici olacaklardır.

-Başkalarına saygı ve sevgiyle yaklaşın

Zor bir zaman geçiriyor olabilirsiniz, özellikle de hamileli­ğinizin başlangıcındayken. Sabah bulantılarınız olabilir. “Anne ada­yı” rolüne alışmak zor gelebilir. İn­sanlar, eğer nasıl hissettiğinizi bil­melerini sağlarsanız sizi anlayacak­lardır. İlgileri için saygı ve minnet­tarlık gösterin. Onlara nezaket ve sevgiyle yaklaşın, aynı şekilde ya­nıt alacaksınız.

-Yardım istemekten çekinmeyin

Hamileliğiniz diğer insanlar için de önemlidir. Arkadaşlarınızın ve ailenizin buna dahil olmalarını isterseniz memnun olacaktır.

- Bilgi toplayın

Günümüzde ki­taplar, magazin makaleleri, televiz­yon programlan, radyo röportajları ve Internet gibi birçok kaynak bu­lunmaktadır.

- Hatıra olacak şeyler oluşturun

Bu biraz planlama gerektirir ama kesinlikle buna değer. Hamiley­ken, sanki sonsuza dek sürecekmiş gibi gelir. Ama tecrübeyle konuş­mak gerekirse, bu sürenin çok ça­buk geçtiğini ve yakın zamanda bir anı olacağını söyleyebiliriz. Şu an­da yaşamınızda olan pek çok deği­şimi belgelendirmek için adımlar atın. Eşinizi tüm bunlara dahil edin. Bazı düşünce ve duygularını bir kâğıda not etmesini isteyin. Ay­rıca bir resmini çekin! Daha sonra geriye dönüp onunla mutlulukları ve üzüntüleri paylaşabilirsiniz ve ilerleyen yıllarda siz ve çocukları­nız bunu yaptığınıza memnun ola­caksınız.

Mümkün olduğunca dinlenin

Artık yaşamınızdaki stresi azaltmak çok önemlidir. Rahatlamanıza yar­dım edecek şeyler yapın ve artık yaşamınızdaki önemli olan şeylere odaklanın.

Bu hazırlık döneminin keyfîni çıkarın

Çok yakında hamileliği­niz sona erecek, bir anne ve eş ol­manın tüm sorumluluklarıyla bir­likte yeni bir anne olacaksınız! Profesyonel ve kişisel yaşamınızda başka sorumluluklarınız da olabi­lir. Bu dönem, eşinizle ilişkinize ve yakın gelecekte yaşayacağınız değişimlere konsantre olma döne­midir.

Olumlu düşüncelere odaklanın

-Arkadaşlarınız veya aile üyeleri­nizden olumsuz şeyler duyabilirsi­niz, örneğin korkutucu ve üzücü olaylar gibi. Bunları görmezden ge­lin. Birçok hamilelik harika geçer!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.