Buraya Reklam Verebilirsiniz

Fırın Sütlaç Tarifi

Sütlaç yapımı kolay, hafif ve lezzetli bir tatlı olduğu için bizim evde çok sevilir. Kızlarım bebekken, onlara daha çok süt olsun diye bittikçe hep sütlü tatlı yapardım. En çok da sütlaç yapardım. Eskisi kadar sık olmasa da en fazla yaptığım tatlıdır. Bazen kırık pirinçle normal sütlaç yapıyorum. Bazen de fırında... Hafif yanık kokusu ve tadı oluyor o yüzden çok seviyorum. Kazandibi gibi.

MALZEMELER

1 lt süt

1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta


250 gr tozşeker

100 gr pirinç

Bir miktar su

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Pirinçleri yıkayıp 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan tencereye koyup kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.