Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yağlı Saçlara Bitkisel Çözüm

Yağlı saçlara çözüm. Yağlı saçlar için bitkisel tedavi nasıl yapılır. Yağlanan saçlara ne yapılmalı ve ne iyi gelir. yağlı saç için bitkisel kürler.
Cildi yağlı olanın saçları da yağlı olur. Öncelikle yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı, Kepeklenmeye karşı doğru şampuanı kullanmalısınız. Kükürtlü sabunlar saçın yağlanmasına karşı ekili olur. Saç bakımları ile temizliği, saçların yağlı, kuru, ve kalın oluşuna göre değişmektedir. Sürekli kullandığınız şampuan veya sabunun, saçınızın özelliğine göre doğru olanı bulmalısınız. Peki sürekli saç yağlanması olan ve bundan şikayetçi olanlar ne yapmalılar.

Yağlı saçlar için çözüm;



  • Çözüm 1: 1 litre su içerisine bir tutam kadar kekik, sedir bitkisi ve kekik konulur. 10 dakika kadar kaynatıp tülbent yardımıyla süzülür. Süzdüğünüz suyun içine 1 su bardağı kadar da limon suyunu ilave edin. Saçlarınızı ve saç diplerinizi ovalayarak yıkayın. Durulama suyuna az miktarda elma sirkesi koyarsanız etkili olacaktır koku yapmaz. Bu
    karışımı 2 hafta boyunca deneyin çözüme kavuşun.
  • Çözüm 2: Yine 1 litre su içine Bir avuç kadar kekik eklenir. Beş dakika kaynayan karışım tülbent vasıtası ile süzün. Saç dipleri ile sağlara ovularak yedirdikten sonra bir saat beklenip ılık olan su ve kükürtlü sabunla durulayınız.




  • Çözüm 3: Defne (Har) sabunu veya şampuanı kullanarak hem saç dökülmesinde hemde yağlanmasında etkili olduğu bilinmektedir. Saçta kepek oluşumunun da önüne geçen har sabununun hakiki olanı kullanmak gereklidir. Hatay civarında har sabunu ve şampuanı oldukça sık kullanılır ve rahatlıkla bulunabilmektedir. İlk kullanımlarda saçınız sertleşir ve tuhaf görülebilir. Saçınız alıştıktan sonra bu durum ortadan kalkar biraz sabır gerektirir ama doğal bir yöntem olduğundan kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Çözüm 4: Yarım litre su içine ortalama beş yemek kaşığı kıyılmış ısırgan otunu atıp kaynatın. 15 dakika kadar dinlendirin ve süzün. Suyun içine 1 adet limon suyunu, 2 tane yumurta sarısını, Beş damla kadar limon suyunu ve az miktarda bitkisel şampuanı ekleyin karıştırın. Bu hazırlamış olduğumuz karışımı her defasında kullanabilirsiniz.

  • Yağlı saçlara har sabunu ve defne (Har) şampuanı.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.