Buraya Reklam Verebilirsiniz

Erken Boşalma Sorunu Tedavisi Nedenleri ve Önleme Yöntemleri


Erkeklerin en çok yakındığı konulardan biridir erken boşalma. Çoğu zaman erkekler bunu başkalarıyla konuşmaktan çekinirler dertlerini anlatamazlar oysaki tedavisi son derece basittir. Birkaç basit teknik ve psikolojik tedavi ile erken boşalma sorunundan kurtulabilirsiniz.

Erken boşalma tedavisi en basit olan cinsel sorunlardan biridir. Erken boşalma sorununu şöyle tanımlayabiliriz.

Sevişme esnasında varılan doruk noktasına eşini tam tatmin edemeden varma durumudur. Burada eşlerden sadece birisi cinsel ilişkiden tam tatmin olmuştur.

Erkeklerde erken boşalma rahatsızlığı tedavi edilmezse çiftler arasında aşılamayacak sorunlar meydana gelebilir.

Çiftlerin cinsel ilişki esnasında ki uyumu birlikteliklerinin devamı için çok önemlidir. Bazı erkekler genelde kadının orgazmı tam yaşayabilmesi ve mutlu olabilmesi için vajinal ilişkinin yanı sıra elle uyarının da gerektiğini görmezden geliyorlar. Bu durumda cinsel iletişimsizlikte yapılan en büyük hatalardan biri oluyor.

Erkeklerde erken boşalma sorunu doğrudan sinir sistemiyle alakalı bir durumdur. Sinir sistemimiz 2 kısımdan oluşur. İstemimiz dahilinde çalışan bölge cinsel ilişki sırasında sertleşmeyi, istem dışı çalışan bölge ise boşalmayı yönetir.

Sağlıklı bir erkekte her iki kısım uyumlu bir şekilde çalışır. Erken boşalan bir erkekte büyük bir olasılıkla istemdışı sinirler daha baskın, uzun süre ereksiyon halinde kalanlarda ise istem dahilindeki sinirler daha baskın çalışır. Ayrıca erkeğin kişilik özellikleri de cinsel hayatında önemli rol oynar.

Örneğin romantik tipli ve cinsel içgüdüleri zayıf olanlarla, mantığıyla hareket eden erkekler, erken boşalma sorununa daha yatkındırlar. Buna ek olarak erken boşalmanın en büyük nedenlerinden biride mastürbasyonu sık tekrarlıyor olmaktır.

Küçük yaşlarda mastürbasyon yapmaya başlayan bir erkek çocuğu 20’li yaşlara gelene kadar bunu sürekli tekrarlayarak tatmin oluyorsa bu yaştan sonra karşı cinsle yaşayacağı cinsel deneyimler de çok sıkıntı yaşayacaktır.

Bunun nedeni erken yaşlardan beri mastürbasyon yaptığı için cinsel ilişki esnasında bu durumu hemen sonlandırmaya çalışmasıdır. Bir an önce boşalmak ister.

Erken boşalma sorununun çözümü: 

En kolay tedavi edilebilen cinsel hastalıklardandır. Eşlerin beraber psikolojik destek almaları gerekir. Bu yöntemle Yüzde 90 oranında tedavi edilir.

Erkek cinsel ilişki esnasında tam doruğa ulaşacağını hissettiği an eliyle penise baskı uygulayarak boşalmayı geciktirebilir. Bu davranışı tekrarlayarak erken boşalma sorununu aşabilir.

Erken boşalmayı engellemek amacı ile kullanılan başka bir yöntemde çin yöntemidir. Erkek cinsel ilişki esnasında boşalacağını hissettiği zaman baş ve işaret parmağı ile anüs ile testisleri arasındaki noktaya baskı uygulayarak erken boşalmayı engelleyebilir.

Zamansız boşalmayı çoğu zaman beynimizi kullanarak engelleyebiliriz. Cinsel ilişki esnasında boşalacağınızı hissettiğiniz anda başka şeyler düşünerek bu durumu erteleyebilirisiniz.

Bunların dışında cinsel ilişkide erken boşalma sorununu aşmak için bazı kremler ve geciktirici spreyler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.