Buraya Reklam Verebilirsiniz

ÇOBAN KAVURMA

Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
ÇOBAN KAVURMA

10 kişilik
Gerekli malzeme:
1.5 kg kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
6 adet sivribiber
4 adet domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım demet maydanoz
1. Kuşbaşı etleri kızgın tavaya atıp hızlı ateşte rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri  ince halkalar halinde doğrayın.
2. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.